MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ölüm yıl dönümünde açıklamalarda bulundu. Candemir, “Bir sevdadır Ülkücülük karşılıksız yalın ve duru. Hilalin yıldıza duyduğu aşkın misali vazgeçilmez yeminlerin üzerine kurulu. İşte Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun sevdâsı da böyleydi.. Hilal düşünde, Turan hayâlinde vatanın derdini yüklendi omuzlarına..

Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in de ifade ettiği gibi "hepiniz birer Türk bayrağısınız. Bayrağı lekelemeyin, kirletmeyin, yere düşürmeyin." Fırat da bir bayraktı. Mücadelesi de o bayrağı yere düşürmemekti. Öğrenci kılığına girmiş PKK'lı hainlerce, alçaklarca Ege Üniversitesi'nde akademisyen olma hayalleri kurarken şehit edildi ve kut'lu makama erişti. Kefeni bayrak, tabutu da vatan oldu. Birçok neslin mukadderatının şekillenmesinde umut ışığı oldu. Haklı mücadelesinde bayraklaştı..

Ve arkasında on binlerce kardeşini bıraktı. Tarih okurken tarih yazdı.

Biz Milliyetçi-Ülkücü Hareket olarak Ruhi Kılıçkıran'dan Fırat Yılmaz Çakıroğlu'na sancağı yere düşürmemeye ant içtik. Evlâdımız Fırat'ımız,  "20 kişi kalsak da, 30 kişi kalsak da mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz" demişti. Mücadelemiz Başbuğ Alparslan Türkeş'in mücadelesidir. Mücadelemiz Ruhi Kılıçkıran'ın mücadelesidir. Mücadelemiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun mücadelesidir. Mücadelemiz mazluma Yunus olma mücadelesidir. Mücadelemiz zalime Yavuz olma mücadelesidir. Mücadelemiz Türk'ün vatanından vatan çıkmayacağını öğretme mücadelesidir. Duruşumuzdan zerre taviz vermeden mücadelemize son can kalana kadar devam edeceğiz.

Bizi toprağa gömmüş olabilirlerdi ama biz toprağa saçılan tohumduk. Bir ölüp; bin dirildik..

Şehadetenin 6. sene-i devriyesinde ruhun şâd, mekânın cennet olsun Ülkücü şehidimiz, evlâdımız, bayraklaşan ismimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu.. Makamların en güzeli, en alîsi ile hemhâl olursun inşallah.. Seni rahmet, minnet ve duâlarla anıyoruz.”dedi.  

Editör: TE Bilişim