CHP’li gençler 12 Mart darbesi ile idam edilenleri anmak için Eti Park’da bir araya gelen gençlik Espark önünde bulunan Ali İsmail Korkmaz’ın heykeline kadar yürüdü. Burada bir açıklama yapan       CHP Eskişehir İl Gençlik Örgütleri Başkanı Atakan Can Narin Denizlerin, Yusufların, Hüseyinlerin idam sehpasında dahi konuştukları kelimelerin faşizm imparatorluğunu rahatsız ettiğini belirten Narin, “Biz gençler verdiğimiz özgürlük ve demokrasi mücadelemizde her zaman M.Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarını örnek aldık. Bu şiarda gençlik örgütümüz olarak Denizlerin, Yusufların, Hüseyinlerin bizlerin birer yoldaşımız olduğunu biliyoruz. Bizlere örnek olan, mücadelemize ışık tutan devrim şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, tüm devrimci duygularımız ile selamlıyoruz.

 

            12 Mart darbesi ile idama mahkum edilen, ölüme giderken bile devrimci gülümseyişlerini eksik etmeyen, davalarına inanmış inandırmış, Türkiye halkına bir umut olan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan biz gençlerin birer idolü ve yoldaşıdır. İdam sehpasında dahi konuştukları kelimeler faşizm imparatorluğunu rahatsız etmiştir. Bir an bile inandıkları davadan dönmeyi düşünmemişlerdir. Yoldaşlarımızın katillerini her kim olursa olsun buradan kınıyor, günümüzün ve geleceğimizin gençlerinin bu mücadeleci yapı ile yetişeceğine inanıyoruz”dedi.

 

            Bizlere örgütlenmeyi mücadeleyi öğreten, örgütlü bir gençliğin özgür bir yapıyı hak ettiğini söyleyen, bir aile olduklarını  hatırlatan devrimci yoldaşların onurları olduğunu kaydeden Narin konuşmasını şöyle sürdürdü: “Onlar her koşulda birlik ve bütünlük içinde olmuş birbirlerine kenetlenerek özgürlük savaşçısı olmuşlardır. Gezi direnişleri ile başlayan ve bugüne kadar süren gençlik hareketinin içinde bulunduğumuz sürede her zaman bu şiarda hareket ettik. Bu yolda öncelikle Eskişehir’de kaybettiğimiz kardeşimiz Ali İsmail Korkmaz ve tüm gezi şehitlerine bin selam gönderiyoruz. Onlar güneşe gömüldüler. Matemde değil isyandayız. Birazdan Ali’nin yanına gideceğiz. Ve karanfillerimizi gök yüzüne göndereceğiz.

 

            Son olarak şunu söylüyoruz “ Cellat ! Sen beni öldürdüğünü mü zannediyorsun ? Bak bakalım yeni doğan çocuklara. Kaçının adı Cellat, kaçının adı Deniz !”

Editör: TE Bilişim