CHP Mücadeleye Devam Ekibi adına açıklamalarda bulunan Muhsin Dilbaz, CHP’nin ilkeler ve kurallar üzerine kurulmuş bir parti olduğunu ancak partinin ilke, kurallar ve siyasi anlayışının yok sayıldığını aktardı.  CHP İl Başkanlığına atanan Abdülkadir Adar’ı ziyaret ettiklerini ve sıkıntılarını dile getirdiklerini belirten Dilbaz, “Yeni atanan il başkanına düşüncelerimizi anlattık, bizim hakkımızda ne düşündüklerini sorduk. Bize geçmiş geçmişte kaldı. Sizin durumunuz ile ilgili bir bilgim yok, yanıtını verdiler. Atama ile gelseniz bile bir sorumluluk üstleniyorsunuz. Sizin göreviniz geçmiş bile olsa bilgileri almak ve doğru adımlar atmaktır. Tüzük size haksızlığa uğrayan üyelerin hakkını savunmanızı görev olarak veriyor. Geçmişe sünger çekmeyi değil” dedi.

Yerel seçimlere ilişkin İYİ Parti ile yapılacak olan ittifaka değinen Dilbaz şunları söyledi: “Partimiz ittifak yapabilmek için tavizler vermekte, hatta bazı il ve içlerde aday çıkarmayacak düşüncesini siyasi anlayışını benimsemediğimiz partiyi desteklememiz istenmektedir. Şehrimize baktığımız zaman farklı bir durum yok. Siyasi anlayışımızı ve doğru politikaları anlatamadığımız, yerel seçimleri başarı gibi görüp yerel yöneticilerin partiye müdahale etmeleri ve partiyi kontrol altında tutmaları seçmenimizde ayrışmalara neden olmuştur. Belediye başkanları hizmetleri kendi başarıları olarak gösterme yanlışına düşmüşlerdir. Tek adam anlayışı ile partimizde ilçe, il başkanları ve yönetimleri yetersiz ve yetkisiz hale getirilmiştir.”

Dilbaz il başkanlığı değişikliğine değinerek, “İl yönetimi seçilmiş olmasına rağmen görevden alınmış, görevden alınma nedeni bile açıklanmamıştır. Yerine atama il başkanı ve yönetimi getirilmiştir. Görevden alınan il yönetimi o makamlara belediyelerin organizasyonu ile getirilmişlerdi. Siyasi anlayış, parti ilkeleri ön plana çıkarılmaz, koltuklarınızı sağlama alma eğilimi içinde olursanız sistem çöker, görevlerinizi yerine getiremezsiniz. Atanan il başkanı çok mu yeterli ve yetkili. Parti ilkelerini ve siyasal anlayışı çok mu üst düzeyde? Maalesef kendisi de sadece ve sadece büyükşehir belediye başkanının kontrolü altında” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim