CHP’nin içindeki muhalif ekibi olarak belirtilen Mücadeleye Devam Ekibi, geleneksel hale getirdiği aylık kahvaltı toplantısını gerçekleştirdi.

Mücadele Devam Ekibi adına konuşan Muhlis Dilbaz, CHP’nin aday belirleme süreci ile başlayan hataların partiye ve partililere gönül verenleri tedirgin ettiğini umutlarını yitirmeye neden olduğunu söyledi. CHP Genel merkezin ‘erken hareket etmek istiyoruz’ söylemlerine rağmen ‘en son aday belirleyen’ konuma düştüğünü vurgulayan Dilbaz, “Aday belirlerken kurultay hesapları yapılmış, senin adamın, benim adamım kavgasına dönüşmüş, ilkelerimiz, siyasal anlayışımız göz ardı edilerek siyasi bilinçten uzaklaşılmıştır. Adaylar partilerini, parti anlayışını unutup kendileri için çalışmalar yapma gelimine girmişler, partilerini seçim zamanı dışında unutmuşlardır” dedi.

Özgürlüklerin kısıtlandığı, demokrasinin askıya alındığını öne süren Muhsin Dilbaz şunları söyledi:

“İşsizlik çok büyük boyutlara ulaşmış, devlete ait fabrikalar satılmış, atamalar kabusa dönüşmüştür. Liyakat bütünüyle devre dışı bırakılmış, vasat insanlar ülke yönetiminde söz sahibi yapılmış, ‘Dindar nesil yetiştireceğiz’ saçmalığıyla bilimden uzak, eğitim dünya gerçeklerinden  koparılıp koca bir nesil cehalete mahkum edilmiş, devlette cemaatçi kadrolaşma kontrol edilemez hale gelmiştir. Kılık kıyafet keyfileştirilmiş, Arap kültürü hakim kılınmıştır.

Toplumu birbirine bağlayan değerler hoyratça tahrik edilmiş, iktidar hamasete teslim olduğu için ekonomideki çöküşe sağlıklı bir tedbir alınamamış ve yoksulluk ülkede genele yayılmış, tarım üretmekten uzaklaştırılmış yurtdışına bağımlı hale getirilmiş, hayvancılık bitmiş, sanayi ise montajdan öte gidememiştir, Yerli, Milli kavramını uydurarak yalan yanlışı kabul ettirmeye çalışmışlardır.

Ülkenin muhalefeti kendi koltuğunun peşine düşmüş, bir çözüm olamamıştır.

Oysa bu hayat pahalılığında muhalefet alternatifsiz iktidar adayı olması gerekmez miydi? Muhalefet alternatif olmak yerine yanlış olan iktidarı rol model olarak almıştır. Siz değerli Cumhuriyet sevdalısı dostlar, bizler her ne olursa olsun, CHP’liyiz çözümler üretmeye devam edeceğiz. Yolumuz Atatürk’ün yoludur. Bu bilinç altında herkesi Mücadeleye Devam Ekibi ile örgütlenmeye çağırıyorum.”

                                                                                        

Editör: TE Bilişim