CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Hacı Bektaş Veli Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Mahsuni Ilgın ve yönetimini ziyaret ederek, Muharrem ayının hayırlı olmasını diledi. Ziyaretinde Muharrem ayının tüm ülkeye barış, huzur ve kardeşlik ortamını getirmesini dileyen Çakırözer, “ Muharrem ayı kutsal aylarımızdan biri. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl hep birlikte oruçlarımızı açamıyoruz. İnanıyoruz ki bu günler geçecek. Bizler eskisi gibi Muharrem ayının kardeşlik ortamını lokmalarımızı paylaşarak yaşayacağız. Muharrem ayında yapılan tüm niyet ve duaların kabul olmasını diliyorum” dedi.

SEVGİ VE HOŞGÖRÜ AYI

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Muharrem ayanını başlamasıyla birlikte Hacı Bektaş Veli Derneği’ni ziyaret ederek, hem vakıf hem de dernek yöneticileriyle bir araya geldi, Muharrem ayının hayırlı olmasını diledi.

Muharrem ayında yapılan ibadetlerin kabul olmasını dileyen Çakırözer, “Kutsal aylarımızdan biri de Muharrem ayı. Tüm dünyayı etkisi altına alan covid19 salgını nedeniyle bu yıl dostlarımızla bir araya gelemedik. Muharrem ayının sevgi ve hoşgörünün hakim olduğu, ölümlerin ve acıların yaşanmadığı, ayrımcılığın olmadığı bir dünyaya, barış, huzur ve mutluluk getirmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Acıyı yüreklerinde hisseden tüm dostların ibadetlerinin kabul olmasını diliyorum” diye konuştu.

AYRIMCILIK SON BULMALI

Dernek ve Vakıf yöneticilerinden talep ve beklentileri de dinleyen Çakırözer, Alevilere yönelik ayrımcılıkların son bulmasını isteyerek, “Ne yazık ki Alevi inancına sahip yurttaşlarımıza yönelik ayrımcılık vicdanları yaralamaya devam ediyor. Talepleri görmezden gelinen Alevi yurttaşlarımızın tek bir isteği var ötekileştirilmemek, ibadetlerini rahatça yapabilmek, ayrımcılığa uğramamak ve bu ülkenin yapı taşı olarak anayasal eşit yurttaş olarak kabul edilmek” dedi.

Editör: TE Bilişim