CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer 31 Mart yerel seçimleri öncesinde; demokrasinin yereldeki en köklü örneği muhtarların da toplum ulaşım araçlarından ücretsiz faydalanabilmesi için kanun teklifi verdi. Çakırözer, “Bir yanıyla halkı, diğer yanıyla da devleti temsil sorumluluğunu üstlenen muhtarlarımız zor koşullar altında özveriyle hizmet vermektedirler. Vatandaşlarımızın her derdine koşan muhtarlarımızın kamunun ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanarak en azından yol masraflarının azaltılması ve yaşamlarının kolaylaştırılmasını sağlamalıyız” dedi.

YEREL YÖNETİMLERİN EN ÖNEMLİ TEMSİLCİLERİ

CHP’li Çakırözer muhtarların kamu kurum ve kuruluşlarının sunduğu ulaşım hizmetlerinden ücretsiz yararlanması için Meclis’te Kanun Teklifi verdi. Muhtarların yerel yönetimlerin en önemli temsilcilerinden olduğunu vurgulayan Çakırözer, muhtarların sorunlarını bildiklerini ve çözüm bulmak için çaba sarf ettiklerini belirterek, “Muhtarların talebi olan belediye otobüslerinden ücretsiz yararlanabilmeliler. Oldukça zor şartlarda çalışan muhtarlarımızın belediye ve belediyelere ait şirketlerde toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmaları sağlanmalıdır" dedi.

KANUN TEKLİFİ VERDİ

Muhtarların mahalle ve köylerin sorunlarını çözüme kavuşturmakta, kamu bürokrasinin en önemli çözüm ortağı olduğunu dile getiren Çakırözer, Meclis’e sunduğu kanun teklifinde şu ifadelere yer verdi:

“Muhtarlar, ülkemizin yönetim yapısında çok önemli bir yer tutmaktadırlar. Yerel yönetimlerimizin en temel unsuru olarak mahallelerimizde yurttaşlarımızın güvenli ve huzurlu yaşaması, talep ve ihtiyaçlarının karşılanmasında en önemli rolü üstlenirler. Demokrasinin de yereldeki en köklü örneğini temsil eden muhtarlarımız, görev yaptıkları mahallede veya köyde devletle halk arasında köprü vazifesi görmektedirler.

Başta köy muhtarlıkları olmak üzere birçok muhtarımız ekonomik açıdan sıkıntı yaşamaktadır. Muhtarlarımız, yetki alanına giren konularla ile ilgili masraflarını kendi maaşlarından karşılayarak görevlerini yerine getirmeye çalışırken, birçok muhtarımız da sadece aldıkları muhtar maaşı ile geçinerek, sosyal güvenlik primlerini de bu maaştan karşılamaya çalışmaktadır.  Gerekli teknolojik altyapının olması bir yana derme çatma binalarda vatandaşa hizmet veren muhtarlarımız yine de işlerini özveri ile yapmakta, devletin vatandaşa dokunan sıcak eli olmaya devam etmektedir.”

MUHTARLARIMIZIN SORUNLARINI BİLİYORUZ

Verdiği teklifte muhtarların yaşadığı sorunlara da değinen Çakırözer, “Muhtarlarımız, mahallelisinin sorunlarıyla bizzat en yakından ilgilenen, çözüm için çare üreten, mahallelisinin hakkını, hukukunu koruyan kamu görevlileri. Vatandaşlarımızın bütün dertlerine koşmaya çalışan muhtarlarımız yaşadığı sorunları biliyoruz. Muhtarlarımızın yasal yetkilerinin arttırılması, maaşlarını iyileştirilmesi için tüm platformlarda çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

ŞEHİR İÇİ TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI ÜCRETSİZ OLSUN

Çakırözer, Meclis’te verdiği kanun teklifiyle köy ve mahalle muhtarlarının, demiryolları ve denizyollarının şehir içi hatlarından, belediyeler ve belediyelere bağlı şirket, birlik, müessese ve işletmelere ait şehir içi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanılması amaçladıklarını belirtti.

Editör: TE Bilişim