CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada muhtarların bulundukları mahalle ve köylerde devletin tüm kurumların en önemli temsilcisi olduklarını belirterek, muhtarların yetkilerinin arttırılması ve muhtarlara da özerk bir bütçe verilmesi için çağrıda bulundu.

YURTTAŞLARIMIZIN EN ÖNEMLİ TEMSİLCİLERİ

CHP’li Çakırözer 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, muhtarların mahalle ve köylerin sorunlarını çözüme kavuşturmakta, kamu bürokrasinin en önemli çözüm ortağı olduğunu dile getirdi. Çakırözer, “Muhtarlarımız görev yaptıkları mahallede veya köyde devletle halk arasında köprü vazifesini fedakârlık ve sabırla yürütüyorlar.  Muhtarlarımız bir yanıyla halkı, diğer yanıyla da devleti temsil sorumluluğunu üstlenmektedirler. Halkın en önemli temsilcisi muhtarlarımızla her zaman dayanışma içindeyiz, talep ve beklentilerinin takipçisiyiz” dedi.

YETKİLERİ ARTTIRILSIN, AYRI BÜTÇELERİ OLSUN      

Siyaset kurumlarının muhtarlıklara gerekli önemi vermediğini dile getiren Çakırözer, “Muhtarlık kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından. Yerel demokrasinin önemli bir ayağı. Muhtar olmak kolay değil. Bizler de çok iyi biliyoruz ki muhtarlarımızın pek çok sorunları var. Bizler muhalefet olarak, CHP olarak muhtarlarımızın sorunlarını bütün platformlarda dile getirerek, çözümü için mücadele veriyoruz. Bakın geçtiğimiz yıllarda yaptığımız çağrılarda,  ‘Muhtarlarımız seçimle geliyor, muhtarlarımızın neden sosyal güvenlik primleri yatırılmıyor’ diye ısrarla söyledik. Adım atıldı. Şimdi de diyoruz ki muhtarlarımızın yetkileri arttırılsın, muhtarlarımızın ayrı bir bütçesi olsun. Türkiye Muhtarlar Birliği kurulsun. Muhtarlık seçimlerinde birleşik oy pusulası esasını getirilsin. Muhtarların çağın gereklerine göre hizmet binası olsun. Bunlar neden yok? Bizler bunların hepsinin takipçisiyiz” dedi. 

Editör: TE Bilişim