MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir, Mevlid kandili nedeniyle şu açıklamayı yaptı; " İnsanlık tarihinin en buhranlı döneminde, karanlığı yırtarak, üzerimize güneş gibi parlayıp, çağı aydınlatan nuruyla, şefkat, sevgi, hoşgörü, adalet ve huzur ikliminin hakim olmasına vesile olan peygamber efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.)’in dünyaya teşrif ettikleri gün olan Mevlid Kandilini idrak etmekteyiz.

Allah’ın nimet, rahmet ve mağfiretinin müminlere bol bol ihsan edildiği gece mânâsına gelen Mevlid Kandili, geride bıraktığımız bir yıllık yaşantımızı, ibadetlerimizi iyi düşünerek hayatımıza çekidüzen verip, samimi bir teslimiyetle nefis muhasebesine girebileceğimiz bir gecedir.

Mevlid Kandili O’nun getirdiklerini anlamak için önemli bir fırsattır. Bizlere sunulan bütün bu değerlere ve yol gösterici öğütlere sadık olmak, anlamlı yaşamanın en büyük özetidir. Bu değerleri fark ederek, onları bir davranış biçimi haline getirmek, tüm inançlı insanların temel hedefi olmalıdır. Toplumsal barışı, kardeşliği, adaleti ve eşitliği hedefleyen; çatışma yerine, tüm insanlığın bir arada huzur içerisinde yaşayabilecekleri bir dünya kurmayı öngören Peygamber Efendimizi sevmek ve onu örnek almak; onun, insanlığın huzuru ve kalıcı mutluluğu için yaptığı çağrıyı günümüze taşıyarak hayatımıza yansıtmak; davranışlarımızı onun örnek ahlakına ve tavsiyelerine göre şekillendirmek önemlidir.

İnsanlık geçmişte birçok defa, O’nun savunduğu ve anlattığı kutlu değerler ve mukaddes prensipler doğrultusunda, içinde bulunduğu anlam bunalımını aşmış, birlikte ve barış içinde, ahlakın yol göstericiliğinde, huzurlu bir şekilde yaşamanın ilahi mesajını anlamıştır. Peygamberimiz, hayatı boyunca barış için çaba gösterip, asırlarca birbirine düşman kabileleri bir araya getirmiş, güçlüyken merhametli olmayı başarabilmiş ve evrensel mesajlarıyla insanlığın yolunu aydınlatmıştır.

Bu vesileyle tüm Türk-İslâm âleminin, ülkemizin ve Eskişehirli hemşehrilerimin mübarek Mevlid Kandilini kutlar, tüm insanlığa hayırlar getirmesini ve toplumsal huzurun, dayanışma ve kardeşlik duyguları içerisinde devam etmesini dilerim. Sağlıkla, duâyla, huzurla.. "

Editör: TE Bilişim