DSP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dilara Tambova ve DSP Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Erdal Ersoy Kanal 26’da Muharrem Esen’in sunduğu ‘Seçime Doğru’ programını konuğu oldu.   Eskişehir’in eksikliklerine ve DSP projelerine değinilen programda Tambova, Büyükşehir projelerinden de bahsetti.

CHP’YE HAK OLAN NEDEN DSP’DE YANLIŞ OLUYOR?

   DSP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dilara Tambova, DSP’nin siyasetteki daralmayı çözeceğini söyledi ve şunları kaydetti, “Vatandaşlarımız partimizden büyük bir beklenti içerisinde. Biz de vatandaşımızın sesine kulak verdik. İttifakların konuşulduğu siyasette DSP kendi adaylarını çıkararak vatandaşa dayatılan iki kutuplu dayatmayı yıktı. Son günlerde partimize yapılan haksız ve insafsız eleştiriler var. 1994’te başlayan DSP yükselişi 1999’da belediyeleri kazanarak taçlandırıldı.  Ana muhalefet partisinin Genel Başkanı  Kılıçdaroğlu, seçildiği gün ‘ Eskişehir’i ve Orduyu istiyorum demişti’ bu size hakta  DSP istediğinde yanlış mı oluyor? Bugün Sayın Kılıçdaroğlu’nun yanında bulunan Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’da bizim belediye başkanımızdı. O zaman etik değerler sorgulanmıyordu da şimdi bu insanların tercihi olmak mı sorgulanıyor.Herkesi sağ duyulu olmaya haddimizi bilerek, geriye dönüp biz ne yaptık diye bakarak siyaset yapmaya davet ediyorum. Partimizin ilkelerine göre tercihyaptık kişisel olarak herkesin bir tercihi vardır ama bu minvalde DSP’yi suçlamak CHP’ye hiç yakışmadı.”

ULAŞIM VE SU GİDERLERİ YÜZDE 50 ORANINDA DÜŞÜRÜLECEK

Biz DSP olarak Büyükşehir’i kazandığımızda mutlu azınlıklar değil, mutlu çoğunluklar yaratacağız ifadelerine yer veren Tambova, “Yerel yönetimlerde belli bir azınlık için değil halk için çalışacağız. Kamulaştırma adı altında belli bir kesimin menfaatlerine göre davranmayacağız. Belediyecilik şehirleşme anlamında teknik ve bilimsel bir konu. Eskişehir özelinde bizim bir yönetim sorunumuz var.  Öncelikli amacımız zihinsel sorunları ortadan kaldırmak. Vatandaşı sıkıntıya düşüren her ne varsa, belli yüklerden vatandaşı kurtarmamız lazım. Birileri mutlu olsun diye bu şeri daha fazla mutsuz etmek istemiyoruz. Bu işi siz olması gerektiği gibi yapamadınız diyerek biz bu göreve talip olduk.  Şeffaf belediyecilik anlayışıyla hareket edeceğiz, ben yaptım öyle olacak diyerek bu şehirdeki canlı organizmaları öldürmeyeceğiz.   Trafiğin bir sorun değil, halkımız için bir çözü olduğunu gösterip, Eskişehir’deki trafik sorunlarını çözüme kavuşturacağız. Tek akılla, ben bilirim zihniyetiyle değil, şehrimizin sivil toplum kuruluşları, meslek odalarıyla bir araya gelerek projelerimizi üreteceğiz.  Asfalt parası sürekli gündeme getiriliyor evet mevzuat asfalt parasını belediye inisiyatifine bırakmıştır, biz asfalt parasını, vatandaşın cebine yansıtmayacağız.   Eskişehir’de ulaşım ve su giderlerimizi yüzde 50 oranında ucuzlatacağız.   Eskişehirli vatandaşlarımızın ekonomik anlamda da yaşam konforunu artıracağız. Eskişehir sanayi anlamında ilerletmek için çalışacağız. Turizm kenti diyoruz ama turlarla çevre şehirlerden günübirlik gelen adrese teslim turist, ne bu şehre ne de bu şehrin insanına katma değer sağlamıyor. Biz şehrimize gelen turisti de esnafa kazandıracağız. Ecevit’in Köy- Kent Projesi’nden yola çıkarak üretici ile bütünleşik, kırsala dönük çalışmalar yürüteceğiz” dedi.

OY OYUNLARINA DÜŞMEYELİM

 Yüzde 16 oranında kararsız bir seçmen kitlesi olduğuna vurgu yapan Tambova, seçmene şu sözleriyle seslendi, “Vatandaşımızdan sandığa gidip oy vermelerini istiyoruz. Bizlere yıllardır iki kutuplu bir seçim dayatıldı, bize oy vermek isteyen insanlar çeşitli sebepler gösterilerek ürkütüldü.  Biz yalnızca sola değil, sağ partideki küskünlere de umut olacağız. Partimize oy vermek isteyen vatandaşlarımız, ‘Oyum Kaybolacak’ diye bir kaygı taşımasın. Bu süreçten sonra partimiz ivme kazanarak eski iktidar günlerine dönecektir. Eski oy oyunlarına düşmeyelim. Oyum boşa gider algısını yıkacağız. Herkesin oyuna talibiz.”

İMARA ÇÖZÜM DAYATMAYLA DEĞİL ORTAK AKILLA GELECEK

DSP Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Erdal Ersoy ise, “Şeffaf, Cumhuriyetçi bir belediye anlayışıyla yola çıkıyoruz.  Halkımız beni Tepebaşı Belediye Başkanlığına layık gördüğünde ilk işimiz partimizin özel kalem giderlerini kısmak olacak. Borç yükü fazla olan bir belediye alacağımızın farkındayız, önceliğimiz Tepebaşı’na refah ve huzur getirmek. İmar sorunu olan mahallerimizin çözümünü dayatmayla değil, ortak akılla çözeceğiz. Daha şeffaf bir yönetim anlayışıyla belediyemizin gelirlerine ipotek koydurmadan var olan borcu azaltma yoluna gideceğiz. Özel bankalardan kredi kullanımından yana bir tavır almayacağız. Tepebaşı yönetiminde DSP farkını yaşatacağız ve vatandaşımızı yormadan Tepebaşı’yla barışık bir belediye yaratacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim