İYİ Parti  Sivil Toplum Kuruluşları ve Halkla İlişk.Sorumlu İl Başkan Yrd.   Ekrem Koca 2-8 kasım Lösemili Çocuklar haftası nedeniyle açıklamlarda bulundu. Koca, "Hızla artan Kanser vakalarına karşı bireylere düşen görevleri hatırlatmak ,toplumsal Farkındalık yaratmak amacıyla LÖSEV’in ‘’Maskemi takarım farkındalık yaratırım’’ sözüyle 2-8 kasım Lösemili Çocuklar haftasında Tüm vatandaşlarımızı, Çocuklarımızı anlamaya,hissetmeye ve yaşadıkları zorlukların Farkında olmaya davet ediyoruz.

Ülkemizde Çocuğa,doğaya saygının,dürüstlüğün,çalışkanlığın ve ilkeli duruşun sembolü olmuş,Onbinlerce lösemili yavrumuza hayat vermiş, Dünya tarafından tanınan ve ödüllendirilen LÖSEV’e canı yürekten teşekkür ediyoruz.

Lösemi ve Kanser Hastalıkları alanlarında yaptığı çalışmaları ve yazdığı raporları ile ,üye ülkelerin sağlık politikalarına yol göstermesine rağmen,kendi ülkesinde görmemezlikten geliniyor.

LÖSEV –LÖSANTE SAĞLIK KENTİ yaklaşık 650 milyonluk  bir yatırım olan onbinlerce çocuğumuza şifa sağlayacak cihaz ve donanıma sahipken bırakın özel imtiyazı ,yasal hakkı olan TAM RUHSATI bile verilmemiştir.

Herkesin bir TUĞLA koyarak yaptığı, tamamı ödenmiş yerli sermaye İle LÖSEV’in olan bu hastanede, Lösemili Çocuklar vakfı kurucusu Dr. Üstün Ezer’in haykırışına kulak verin.

Hastanede Nelere izin verilmiyor

1- Dünyanın en gelişmiş RADYOTERAPİ (ışınla kanser tedavisi) cihazı ATOM ENERJİSİ KURUMUNDAN RUHSATLI ama SAĞLIK BAKANLIĞI ücretsiz çalıştırılmasına izin vermiyor❗❗

Boş bekliyor❓❓

2- 400 yataktan 325’ine izin verilmediği için hasta yatıramıyor ve lösemili çocuk hasta alamıyor

3- Lösemili ve kanserli hastalar için doktor kadrosu verilmediği için YETİŞKİN KEMİK İLİĞİ NAKLİ yapılamıyor

4- GENETİK Uzmanı kadrosu verilmediği için KANSER ARAŞTIRMA MERKEZİ çalışamıyor

5- KEMİK İLİĞİ DOKU BANKASI ( KİDBANK) açmak için tüm ekipman ve personel hazır olmasına rağmen İZİN VERİLMİYOR. Hastalar ilik beklerken kaybediliyor

Şimdi ülkeyi yönetenlere en üst perdeden sormak istiyorum ???

Bu ülkede sırf yabancı diye bir çok  firmaya  bürokrasideki tüm kapılar sonuna kadar açılırken, Lösev bir TÜRK Kuruluşu olduğu için mi engellenerek düşmanlık yapılıyor ?

Bir taraftan hasta garantili hastahaneler açılırken,

Diğer taraftan herkesin takdirini kazanan Lösev'in, (halkın yardımları ile yaptırdığı) halkın hizmetinde olan hastahane çalıştırılmıyor.

Günde 400 kişinin kanserden öldüğü ülkemde Sağlıkta siyaset olmaz,olmamalı…

Lösemili Çocuklara ve Kanser hastalarına parasız tedavi veriyor.

Hem de %92 iyileşme başarısı İle..

Sorun sadece ücretsiz olması mı

Editör: TE Bilişim