Milliyetçi Hareket Partisi Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, ülkemizde görülmeye başlanan Yeni Tip Koronavirüsü ile alakalı açıklamalarda bulunarak vatandaşlara yetkili ve ilgilileri dinlemeye çağırdı.

MHP’li Sazak, Yeni Tip Koronavirüs'ün Türkiye’de görülmesinin ardından sosyal medya üzerinden yürütülen #EvdeKalTürkiye kampanyasına destek vererek vatandaşlara evde kalın çağrısında bulundu.

Milletvekili Sazak, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda “ne işimiz var sözü son zamanlarda birilerinin diline pelesenk olmuştur. ‘ne işimiz var evde’, ‘çıkıp dolaşalım’, ‘bize bir şey olmaz’ diyenlere itibar etmeyelim. Toplumumuzun ve kendimizin sağlığını düşünelim. Yetkili ve ilgilileri dinleyelim. Ne işimiz var diyenlerin ilgisiz ve bilgisiz olduklarını, boş konuşarak yarını düşünemediklerini unutmayalım. Bilimin ışığında tedbir alalım sabır ve dua ile takdire bırakalım. Allah Türk Devletine ve Türk Milletine zeval vermesin” dedi.

Açıklamalarına devam eden MHP’li Sazak, “elbette bu salgın devletimiz ve milletimiz el ele verdiğinde, başta sağlık çalışanlarımızın emeği ile atlatılacaktır. Evde oturduğumuz ve maalesef uyarı olarak verilen tedbirlerin, yasak olmadan sonuç alınamadığını gördüğümüz bu günleri sosyolojik olarak değerlendirmek gerekir. En az COVİD-19 kadar hızlı yayılan ve toplumun çoğunluğunu etkileyen, bilgiye internet ve sosyal medyadan bir şekilde ulaşarak fikir sahibi olma hastalığı oldukça sakıncalıdır. Bilginin işlenmesi için insanın sentez kabiliyeti olacak kadar altyapıya ihtiyaç vardır. Neyi bilmediğimizi bilmek, bilenlere güvenmek doğru olandır. Fikir özgürlüğü dediğimiz şey de akla geleni ortaya koymak değil, bilgiyle birikimle alternatifler sunmayı içerir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim