İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, TC Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle TBMM Meclis Başkanlığına bir soru önergesi verdiği açıkladı.

              İYİ Partili Kabukcuoğlu açıklamasında, “ Nişasta bazlı şekerin ( NBŞ ) yoğun olarak tüketilmesinin obezite ve diyabete yol açmakta ve birçok hastalığa sebep olmaktadır. 6 Haziranda yayımlanan yönetmelikle NBŞ kotası %2.5’dan %5’e çıkartılmıştır. 2019 yılında ağırlıkla uluslararası tekel konumundaki şirketler 525.972 ton NBŞ’yi iç ve dış piyasaya satmıştır. Satılan bu NBŞ’nin 260.624 tonunun ihraç edildiği belirlendiğine göre ve iç piyasa kota sınırlaması nedeniyle 67.500 ton satılabildiğine göre aradaki fark olan 197.648 ton NBŞ’nin akıbeti bir an önce açıklanmalıdır.” İfadelerini kullandı.

 KABUKCUOĞLU’NUN CEVABINI BEKLEDİĞİ SORULAR

“ İnsan sağlığına olumsuz etkileri göz önüne alındığında NBŞ’nin gıdalarda kullanımının sınırlandırılmasına yönelik bir planınız var mı?”

“ İç piyasaya kota sınırlaması nedeniyle ancak 67.500 ton NBŞ satılabildiğine göre ihracatla kotalı satış arasındaki fark olan 197.848 ton NBŞ’nin akıbeti nedir?”

“ 197.848 ton NBŞ iç piyasaya mı satıldı? Bu hususta Bakanlığınızca bir çalışma veya tespit yapılmış mıdır?

Editör: TE Bilişim