Toplantıda gerçekleştirdiği konuşmada, yerel seçimler ve adaylık süreci hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Kurtulmuş, seçecekleri adaylar da 5 özelliğe bakacaklarını vurguladı.

Bugün itibariyle Eskişehir’de yerel seçim çalışmalarının startını verdiklerini ifade eden Kurtulmuş, “Adaylarımız belli olduktan sonra çok görkemli aday tanıtım toplantıları tabi ki yapacağız. Bugün itibariyle bu çalışmaları başlatmış bulunuyoruz. Eskişehir’e güzel hizmetler yapıldı. Nabi Avcı’nın anlattıkları Eskişehir’e yapılanların yüzde 30’u bile değildir. İnşallah Eskişehir’e bir Büyükşehir Belediye Başkanı lazım. Odunpazarı’na bir belediye başkanı lazım. Tepebaşı’na bir belediye başkanı lazım.Sizin bugün buradaki coşkunuz, buradaki kararlılığınız, hedefe kitlenmiş haliniz inşallah 31 Mart 2019’da Eskişehir’de bir Büyükşehir Belediye başkanı, bir Tepebaşı ve Odunpazarı Belediye Başkanının olacağını şimdiden müjdeliyor. Hayırlı uğurlu, bereketli olsun” açıklamalarında bulundu.” dedi.

31 Mart’ta Eskişehir’e AK Parti’den bir Büyükşehir, bir Tepebaşı bir Odunpazarı belediye başkanı olacağını şimdiden müjdelediğini ifade eden Kurtulmuş, seçim sürecinde stratejilerini belirdiklerini ve aday tespit sürecini başlattıklarını kaydetti.

“ADAY TESPİTLERİ ÇOK ÖNEMLİ”

Kurtulmuş, adaylarda arayacakları 5 özelliği de şöyle anlattı:

“Adaylar tevazu özelliğine sahip olmalı. Adil olmalı. Adalet nedir? Kendi aleyhine dahi olsa gerçekleri söylemektir. Toplumun en alt kesimindeki birisinin hakkını en üsttekinden alabilme gücüdür. O yüzden adaletli insanları mutlaka bulup çıkarmak mecburiyetindeyiz. Üçüncüsü ehliyet. Adayın, belediye meclis üyesinin bunu yapabilecek bilgi ve becerisi var mı? Buna bakacağız. Bütün bunları liyakat içerisinde ortaya koyabilecek, halkla buluşturabilecek bir becerisi var mı? Beşincisi ise sadakati var mı? Bu sadakat noktasında da dikkatli olmamız gerektiğinin altını çizmek istiyorum. 15 Temmuz bize sadakatin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Bu 5 vasfı oluşturan arkadaşlarımızı bulup çıkaracağız.”

Seçimlerin sadece bir belediye seçimi olmadığını aktaran Kurtulmuş, “Eskişehir’de iyi bir Büyükşehir Belediye başkanı, Tepebaşı ve Odunpazarı’nda iyi bir belediye başkanlarımız olacak. Ancak bu seçim kampanyasının kampanya başlamadan önce en önemli ayağını oluşturacak şey aday tespitleridir. Bu aday tespitleri sırasında hepimiz son derece dikkatli olmak mecburiyetindeyiz. Benim arkadaşım, benim ahbabım, benim aile çevremden, benim komşum, benim ekibimden yok. Tanıdığım, eşim dostumdan yok. Hiç kimsenin böyle bir lüksünün olmadığını ifade ettim size.” şeklinde konuştu.

“İNÖNÜ VE SİVRİHİSAR HAVACILIK MERKEZİ OLACAK”

Öte yandan AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan konuşmasında bu davanın koltuk davası olmadığını söyledi.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, yerel seçimlerde Eskişehir’in yeni bir fırsat yakalayacağına işaret ederken,  AK Parti Milletvekili Nabi Avcı ise İnönü ve Sivrihisar’ın havacılık merkezleri olacağını müjdeledi.

Konuşmaların ardından Kurtulmuş, şehit Neşet Gök’ün Emek’te bulunan evini ziyaret etti. Ardından Kurtulmuş, AK Parti İl Başkanlığında bir basın toplantısı gerçekleştirerek kentten ayrıldı.

Editör: TE Bilişim