Atatürk Bulvarı’nda kurulan “Daha mutlu bir Odunpazarı” çadırı hakkında, CHP ve Saadet Partisi’nin Odunpazarı 1. İlçe Seçim Kuruluna yaptığı itirazın kabul edildiği belirtildi. İlçe Seçim Kurulu Üyesi ve Volkan Doğan’ın avukatı Pınar Turhanoğlu Gücüyener, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Birileri belediye imkanlarını sonuna kadar kullanarak propaganda yaparken, buradaki birkaç etkinlik kendilerinde büyük rahatsızlığa sebep olmuştur. İlçe Seçim Kurulunda CHP’li, Saadet Partili ve İyi Partili üyeler de vardır. Çocukların oynaması için oyuncaklar bulunan ve çeşitli etkinlikler düzenlenen çadırla ilgili, çadırın seçim ofisi olarak kullanıldığına kanaat getirmişler. Eğer “çadır” ise belediye burayı neden mühürlemeye kalktı? Çadır olduğu iddiası ile seçim kuruluna başvuranlarla burası ruhsatsız, belediyeden izin almadınız diye basın açıklaması yapanlar aynı kişiler değiller midir? Burası Volkan Doğan’ın seçim ofisi değildir, broşür ve propaganda malzemesi dağıtmak da izne değil, bildirime tabidir. Israrla arsa sahibini aratan, zabıtaya çadır mühürleten, en sonunda da çadırı seçim ofisi yapmışlar diye seçim kuruluna başvuracak kadar Volkan Doğan’dan korkan kimdir?” dedi.

Cumhur İttifakı Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Volkan Doğan’ın avukatı ve İlçe Seçim Kurulu Üyesi avukat Pınar Turhanoğlu Gücüyener, Atatürk Bulvarı’nda kurulan “Daha mutlu bir Odunpazarı” çadırı ile ilgili sosyal medyadan açıklamalarda bulundu.

ŞİKÂYET VE BASKI SİLSİLESİ

“CHP ve Saadet Partisinin Odunpazarı 1. İlçe Seçim Kuruluna yaptığı Odunpazarı Belediye Başkan A. Volkan Doğan’ın çeşitli etkinlikler yaptığı çadırın kaldırılması, etkinliklerin durdurulması talebi kabul edilmiştir” diyen Gücüyener açıklamasında, Birileri belediye imkanlarını sonuna kadar kullanarak propaganda yaparken, buradaki bir kaç etkinlik kendilerinde büyük rahatsızlığa sebep olmuştur. İçinde bulunulan dönemde şehrin görmediği yoğunlukta bir şikayet ve baskı silsilesi yaşanmaktadır” ifadelerine yer verdi.

“ÇADIR” İSE BELEDİYE NEDEN MÜHÜRLEMEYE KALKTI

Avukat Gücüyener  ayrıca, “Odunpazarı 1. İlçe Seçim Kurulunda CHP’li, Saadet Partili, İyi Partili ve AK Partili üye bulunmaktadır ve oy hakları vardır. Seçim Kurulu üyeleri çocukların oynaması için oyuncaklar bulunan ve çeşitli etkinlikler düzenlenen çadırın seçim ofisi olarak kullanıldığına kanaat getirmişlerdir. Bu görüş ışığında çadır yapı olmadığı için seçim ofisi olarak kullanılamaz. Kısıtlı saatlerde etkinlik düzenlenen ve içerisinde şişme çocuk oyuncakları bulunan “çadır” ise belediye neden mühürleme girişiminde bulunmuştur” diye konuştu.

ÇADIRSA NASIL YAPI RUHSATI ALINIR?

Gücüyener, “Çadır değil yapı ise, çadır olduğu iddiası ile seçim kuruluna başvuranlarla burası ruhsatsız, belediyeden izin almadınız diye basın açıklaması yapanlar aynı kişiler değiller midir? Çadır için yapı ruhsatı mı alınır? Burası Volkan Doğan’ın seçim ofisi değildir. Broşür ve propaganda malzemesi dağıtmak da izne değil bildirime tabidir. Bildirimi de yapılmıştır. Karar hakkında İl Seçim Kuruluna, Yüksek Seçim Kuruluna başvuru hakları mevcuttur” dedi.

VOLKAN DOĞAN’DAN BU KADAR KORKAN KİM?

Gücüyener, “Sahi ısrarla arsa sahibini aratan, zabıtaya çadır mühürleten, en sonunda da çadırı seçim ofisi yapmışlar diye seçim kuruluna başvuracak kadar Volkan Doğan’dan korkan kimdir?” diye konuştu.

BİNLERCE KİŞİNİN KATILIMIYLA AÇILMIŞTI

CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar ve CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, bir grup CHP’li ile gece vakti yaptığı açıklamada, söz konusu çadır için “AK Partililer kaçak yapı yapıyor” iddiasında bulunmuştu. Avukat Pınar Turhanoğlu Gücüyener, bu açıklama sonrasında da bir açıklama yaparak,  “Çadırlar için yapı ruhsatı ve izni alınmaz. Odunpazarı Belediyesi yaptığı çadırlar için hiç ruhsat aldı mı” demiş ve fotoğraflarla çadırlar için yapı ruhsatı gerekmediğini ortaya koymuştu. Gücüyener, CHP’li adayların yaptığı başka seçim uygulamalarını da fotoğraflarla göstererek eleştirmişti.  “Daha mutlu bir Odunpazarı” çadırı birkaç gün önce binlerce kişinin katıldığı bir törenle açılmış, açılışta Volkan Doğan, “31 Mart’tan sonra da buradaki gibi bir, iri ve diri olacağız. Ayrım yapmayacak, bütünün hukukunu koruyacağız. Sadece bize oy verenlerin değil, oy vermeyenlerin de belediye başkanı olacağım, biz tüm hemşehrilerimizi seviyoruz” demişti.

Editör: TE Bilişim