Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel partisinin Tepebaşı İlçe Yönetim Kongresinde, stadyum yerine yapılması planlanan kent meydanı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Proje üzerine proje yapıldığını dile getiren Ruhsal Demirel, “Kızılinler projesi bitmemişken biz gidip proje üzerine proje yapıyoruz. Kent meydanı denilen yer insanların gezip dolaşabileceği bir yerdir. Eskişehirli sokakta dolaşmaya kalktığı zaman ya toma geliyor ya da başka bir şey. Eskişehir’i hem ekonomik hem de sosyal olarak kalkındıracak olan şey Kızılinler projesinin tamamlanmasıdır. Bizim önceliğimizi ona vermemiz lazım” ifadelerini kullandı.

 

FİKRİM GELDİ ÜLKESİNDEN VAZGEÇMELİYİZ

 

Şehir için yapılan ve yapılacak olan her şeyin çok faydalı olduğunu söyleyen Milletvekili Ruhsar Demirel, “Her ilin önemlilik ve öncelik listesi var. Eskişehir’de istihdam sorunu var, işsizlik problemi var. Kızılinleri onun için söylüyorum. Eğer Eskişehir bir kültür başkentliği yaptıysa ve biz hala bunu söylüyorsak, o zaman il kütüphanemiz çok önemli oluyor. Bizim önceliğimiz ekonomik ve sosyal olarak Eskişehir’i kalkındıracak işleri yapmamız olmalıdır. Fikrim geldi ülkesinden Eskişehir’in ve Türkiye’nin genç işsizlerinin, okumuş işsizlerinin sorununu çözecek bir yere gelmeliyiz” şeklinde konuştu.

 

O MEYDANA KENDİ İSİMLERİNİ VERMEK İÇİN ÇALIŞIYORLAR

 

Projelerin insanlar ortalıkta bir şey görsün diye yapılması gerektiğini belirten Demirel, “İl kütüphanesi ile ilgili bir olay var biliyorsunuz. Dediler ki bir yer kiralayıp burayı boşaltalım yeniden yapalım. Sonra da denildi ki bunun mali kaynağını bulamıyoruz denildi ve durduruldu. Peki buna mali bir kaynak bulamıyorsunuz öbürüne nasıl buluyorsunuz. Bunlar sırf millet ortalıkla bir şey görsün diye yapılmaz. Meydana eğer insanlar rahatça çıkamıyorsa, o ülkede meydanın olmasının bir manası yok. Bazı güreşçiler o meydanda güreş tutmak için, kendilerine isim vermek için çalışıyorlar. O meydana ne ismi verileceği de önemli” dedi.

 

KÜLTÜR KELİMESİ HER YERDE KULLANILMAMALI

 

Demirel 2013 Türk Dünyası Meydanı isminin konulmasının düşünülmesiyle ilgili de “ Zaten Türk Dünyası Kültür Başkenti’nin etinden, sütünden, yağından her şeyinden fazlasıyla istifade edildi sanıyorum. Kültür lafı olacak olmayacak her yerde de kullanılmamalı. Eğer kültür başkenti için yapılacak idiyse, Kültür Başkenti olduğumuz kapsam içinde bununla ilgili her şey yapılabilirdi” şeklinde konuştu. Ülkeler projeleriyle değil, stratejileriyle yönetilir diyen Demirel, “Siz diyeceksiniz ki ben 12 yıldır uyumuşum, şimdi uyandım bir paralel buldum. Böyle diyen bir hükümetin, onun bürokratlarının getirdiği projeye şüpheyle bakarım. Eskişehir’in önceliği Kızılinler’dir. Bunun dışındaki hiçbir projenin Eskişehir için önceliği yoktur. Eskişehir okumuş işsiz doludur” dedi.

 

ESKİŞEHİR YATIRIMDA İLK AKLA GELECEK ŞEHİR OLMALI

 

Son olarak Eskişehir’in vergide değil, yatırımda ilk akla gelecek şehirlerden olması gerektiğini belirten Demirel şunları söyledi, “Eskişehir yalnızca seçim üzeri şunu yapalım, bunu yapalım denilecek bir şehir değil. Çünkü Eskişehirli ciddi bir eğitime, ciddi bir birikime sahip. Eskişehir ekonomik anlamda sıkıntı içinde, Esnafımız dört gözle burada tüketim yapacak insanları bekliyor. Türkiye’nin en büyük AVM’sini yaptık, en çok AVM’sini yaptık dediğiniz illere hiçbir şey dokundurmayın vergiyle ilgili denetimi ilk Eskişehir’deki AVM’ye yapacağız deyin bunu Eskişehir halkı hak etmiyor”

Editör: TE Bilişim