CHP Eskişehir milletvekili Utku Çakırözer, Ziraat Mühendisleri (ZMO) ve Maden Mühendisleri Odalarının (MMO) yeni yönetimlerini ziyaret etti. ZMO ve MMO’nun Alpu Ovası’na kurulmak istenen termik santrale karşı gösterdikleri çabalara teşekkür eden Çakırözer, “24 Haziran seçimlerinde sadece ülkeyi kim yönetecek karının vermeyeceğiz. Nasıl yönetileceğinin de kararını vereceğiz. Havamızı, suyumuzu, toprağımızı zehirlemek isteyenleri de oylayacak, sandığa gömeceğiz” dedi.

CHP’li Çakırözer geçtiğimiz günlerde genel kurullarını yapan Eskişehir Makine Mühendisleri Odası ve Ziraat Mühendisleri Odalarına ‘Hayırlı olsun’ ziyaretleri yaptı.

TERMİĞE KARŞI MÜCADELE İÇİN TEŞEKKÜR

MMO Eskişehir Şube Başkanı Atilla Tomsuk, ZMO Eskişehir Şube Başkanı Levent Özbunar ve yönetimleri ile bir araya gelen Çakırözer, hükümetin Eskişehir’e  kurmak istediği  kömürlü termik santrale karşı verilen hukuki ve toplumsal mücadeleye katkıları için odalara teşekkür etti.

Çakırözer şu değerlendirmelerde bulundu; “Eskişehirimizde kurulmak istenen kömürlü termik santrale karşı hem Makine Mühendisleri Odamız hem Ziraat Mühendisleri Odamızın verdiği mücadele takdire şayan. Bu süreçte Ziraat Mühendisleri Odamız İl Toprak Koruma Kurulu Toplantısında Alpu Ovamızın tarım vasfından çıkarılmaması için olağanüstü mücadele verdi. Maden Mühendisleri Odamız aynı şekilde termik santrala karşı ilk davayı açan örgüttür. Diğer sivil toplum örgütlerimiz ile mücadelesini sürdürmekte. Çabaları için Eskişehirlilerimiz adına bu örgütlerimize minnettarız”

ZEHİR SANTRALİ DE OYLANACAK

Görüşmelerinde 24 Haziran seçimlerine de değinen Çakırözer, erken seçimde yurttaşların ‘tek adam zihniyeti’ ile ‘demokrasi, hukuk devleti ve güçler ayrılığı ’ arasında tercih yapacaklarını belirterek şunları söyledi:

“Sadece ülkemizi kim yöneteceğinin kararını oylamayacağız. Nasıl yönetileceğimizi de oylayacağız.. Mesela Eskişehir’de, bu tek adam zihniyetinin yurttaşları, sivil toplum örgütlerini, odaları dinlemeden, halka rağmen bu güzel kente zehirli termik santral dayatması da oylanacak bir bakıma... Yani baskıya, yasaklara ve tek adam dayatmalarına karşı  çıkarken, aynı zamanda havamızı, suyumuzu toprağımızı zehirlemek isteyenlere de ‘Dur’ diyeceğiz.”

DEMOKRASİNİN OLMAZSA OLMAZI

CHP olarak meslek odalarına çok büyük önem verdiklerine dikkat çeken Çakırözer, “Demokrasinin olmazsa olmaz koşullarından biri de akademik odalardır, sendikalardır,  sivil toplum kuruluşlarıdır. Onlar ülkede ne kadar güçlüyse, ne kadar ne kadar etkinse demokrasinin o kadar geliştiği söylenebilir. Dünyadaki demokrasiyle ilgili ölçütlerden birisi de budur. Bizler sendikalar ve odaların görüş eleştiri ve tavsiyelerinden en fazla yararlanma arzusundayız. Onların faaliyetlerini yakından takip ediyoruz. Meslek odalarımızın varlığı hepimize güç veriyor. Hem odalarınıza, hem de çatı örgütünüz TMMOB’a yönelik siyasi baskılara karşı da her zaman yanınızdayız, dayanışma içindeyiz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim