Odunpazarı Sosyal Kültür ve Gelişim Derneği üyeleri, Odunpazarı Belediyesi’nin izinsiz afiş asma gerekçesiyle derneğe kestiği cezaya tepki amacıyla dernek önünde bir araya geldi.   Üyeler adına basın açıklamasını yapan Odunpazarı Sosyal Kültür ve Gelişim Derneği Başkanı Ömer Uslu, Odunpazarı Dernekler Platformu olarak Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü ile yapılan protokol kapsamında çocukları eğitim ve sporla tanıştırmak amacıyla çalışma başlattıklarını dile getirdi.
Yaptıkları çalışmada halkın desteğini aldıklarını belirten Uslu, ancak Odunpazarı Belediyesi zabıta ekiplerinin kendilerine izinsiz afiş astıkları gerekçesiyle ceza kestiğini ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un derneklerinin siyasi bir yapılanma olduğunu söylediğini belirterek ,” Odunpazarı Belediyesi zabıta ekipleri 14.06.2016 tarihinde derneğimize gelerek izinsiz afiş asmak gerekçesiyle 3 adet ceza kesti. Aynı gün akşamı Odunpazarı Belediye başkanı Kazım Kurt, yerel bir kanala çıkarak derneğimizin siyasi bir yapılanma olduğunu iddia etmiş, halkımızda olumsuz, ön yargılı ve tahrik edici açıklamalarda bulunmuştur. Daha sonra yasadışı sol bir örgütün yayın organı olan gazetenin muhabirliğini yapan bir bayanla derneğimiz aleyhine yaptığı söyleşiyi Twitter’da paylaştı” dedi.
Kurt’un 28 Şubat’tan kalma bir ruh haliyle savcıları göreve çağırdığını savunan Uslu, “Bunlar da yetmedi afişlerde son kayıt tarihi 20 Haziran olmasına ve kayıt işlemleri bitmesine rağmen 23 Haziran Perşembe günü zabıtalarını tekrar derneğimize göndererek 1000 TL’lik 3 adet daha ceza kestirmiştir” şeklinde konuştu.
“ARAMIZDAKİ FARK  KUR-AN’I KERİM VE DİN EĞİTİMİDİR”
Kendilerini siyasi olmakla suçlayan Kurt’un Halkevleri ve Öğrenci Kolektifleri ile işbirliği yaptığını anlatan Uslu, şöyle devam etti: “Halkevleri ve Öğrenci Kolektifleri ne kadar siyasi ise biz de o kadar siyasiyiz. Sizin yaptığını programlarla bizim programlarımız arasında fark sadece Kur-an’ı Kerim ve din eğitimidir.  Kestiği cezalar ve derneğimize karşı düşünce ve tavırlarından sonra vicdanlarda mahkum olan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt karşısında hukuk önünde de hakkımızı arayacağımızın, halkımıza hizmet ve bütünleşme konusunda daha büyük bir gayret içerinde olacağımızın bilinmesini isteriz.”
 
Editör: TE Bilişim