İYİ Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş, Sivrihisar'daki iki yurdun çürümeye terk edildiğini açıkladı. Toptaş, "Fransa da ticaret yapan ilçemiz iş adamlarından Dr.Tevhid ÇAMOĞLU’nun yaptırdığı yurt ile K.H.K ile el konulan Salmanı Farisi öğrenci yurtları şu anda boş olup,bilhassa salmanı Farisi yurdu adeta yağmalanarak  çürümeye terk edilmiştir. Bin bir emek ve zorluklarla yapılan bu güzelim yurtların bu halde bırakılmaları bizi derinden üzmektedir.

       İlçemizde bulunan Osmangazi Üniversitesi Sivrihisar Meslek Yüksek okulunda 600 civarında öğrenci eğitim ve öğretim görmektedir. İlçemizde kredi ve yurtlar kurumunun kirayla tuttuğu erkek öğrenci yurdu 150 öğrenci kapasitelidir. Yüksek okulumuzun kız öğrenci yurdu bulunmamaktadır. Yeni öğretim yılının başlaması ile yüksek okulda öğretim gören öğrencilerimiz mevcut yurtta yer bulamamakta bu nedenle barınma sorunu yaşamaktadırlar. İlçede kiralık ev olmadığından bulunsa bile kiralar 1500 TL olduğundan büyük sorunlar yaşamaktadırlar.

         İş adamımızın yaptırdığı ve vakıflar genel müdürlüğüne bağlı olan bu yurt ile KHK ile el konulan bu yurdun kredi ve yurtlar kurumu müdürlüğüne devrinin yapılıp, tamir ve tadilatının yapılarak birinin erkek öğrenci yurdu diğerinin de kız öğrenci yurdu yapılması ile bin bir emekle yapılan yurtlarımız çürümekten kurtulmuş olacak, kredi yurtlar kurumu ise kira vermekten kurtulacaktır. Daha önemlisi öğrencilerimiz daha rahat bir ortamda ve daha az bir masrafla okuma imkânı bulacaklardır.

      Yetkili makamların bu konuyu ivedi olarak gündeme almaları ve ilçemizin bu sorununu çözmeleri en büyük arzumuzdur.  Kış ayları başlamadan bu sorunun çözülmesi noktasında Eskişehir milletvekillerimizin de gereken hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum."

Editör: TE Bilişim