İyi Parti Eskişehir Milletvekili adayı Ömer İbrahim Sayın, partisinin iktidara geldiğinde gerçekleştirecekleri projeler hakkında bilgi verdi.

İYİ PARTİ iktidarının önemli icraatlarından olacak eğitim  ve öğretimde öğretmenlerimizin durumuna dikkat çeken İYİ PARTİ Milletvekili adayı Ömer İbrahim Sayın, mesleğine sevdalı, alanlarında iyi yetişmiş, dünyayı izleyecek ölçüde yabancı dil bilen, demokrat değerleri, sanat ve sporu bir hayat felsefesi olarak özümsemiş öğretmenlerin yetiştirileceğini söyledi.

 ''Öğretmen Akademileri'' açarak, öğretmen yetiştirmede yeni bir başlangıç yapacaklarını belirten Sayın, “Öğretmen Akademileri’ni temel eğim kademeleri ile mesleki ve teknik öğretmen ihyacına yönelik olarak yapılandıracağız. En başarılı öğrencilerin Öğretmen akademilerini tercih etmelerini sağlayacak politikaları hayata geçireceğiz.

Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına son vereceğiz, mevcut sözleşmeli öğretmenleri 4-A kadrosuna alacağız. Öğretmenlerimize 3600 ek gösterge vereceğiz” dedi.

Öğretmenliği, akademik, malî, sosyal ve idarî düzenlemelerle, saygın ve cazip bir meslek haline getireceklerini ifade eden İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Ömer İbrahim Sayın şunları söyledi:

“ Öğretmenlerin; maaş, ücret, sosyal haklar ve emeklilik hakları açısından yıllardır bekleyen sorunlarını acilen çözeceğiz. Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına son vereceğiz, mevcut sözleşmeli öğretmenleri 4-A kadrosuna alacağız.

Atanamayan  öğretmenlerin  kadroya alınmalarını  sağlayacağız  veya istihdama kalımları için ek tedbirler alacağız.

Ataması  yapılmayan  öğretmenlerin  atamasını,  norm  açığı  dikkate  alınarak  yapacağız,  norm  fazlası  olanlara  yeni istihdam alanları oluşturacağız, emekliliği özendireceğiz. Öğretmenlere yaygın eğim, yaşam boyu öğrenim ve kurs merkezlerinde  görev  yapmak  üzere  kadro  tahsis  edeceğiz.  Farklı  mesleklere  geçişlere  ilişkin  meslek  edindirme kurslarına yönlendirerek, istihdama kalımlarını destekleyeceğiz.’

               

Editör: TE Bilişim