İYİ Parti Eskişehir Eğitim, Kültür ve Sanattan sorumlu İl Başkan yardımcısı Serap Diker, bir toplumun ekonomik ve kültürel yapısını belirleyen eğitim sistemi olduğunu söyledi.

Bir neslin yetişmesinde topluma, onların kazanım sağlamasında hiçbir mazeretin arkasına sığından, onlara sevgisini aktarabilen tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutlayan Diker, “Eğitim, geleceğimizin ve bağımsızlığımızın teminatıdır. Eğitim, öğretmene verilen değer ve liyakatle olur. 900 bin öğretmen adayı atama beklerken, bazı kurum ve cemaatlerden yardım alırsanız olmaz” dedi.

Sözleşmeli öğretmen nedir diye soran İYİ Parti Eskişehir Eğitim, Kültür ve Sanattan sorumlu İl Başkan yardımcısı Serap Diker şunları söyledi:

“Sözleşmeli annelik, babalık var mı? Öğretmene ihtiyacımız var ki sözleşmeli ve ücretli öğretmen görevlendiriyorsunuz. Peki neden kadrolu değil de sözleşmeli veya ücretli? Özlük haklarını vermemek, daha az maaşla ve liyakatsiz öğretmenler görevlendirebilmek için mi?

Buradan yetkililere sesleniyorum: Öğretmenin sözleşmelisi olmaz. Sözleşmeli öğretmenliği bir an önce kaldırarak öğretmenlerimizi kadrolu olarak atamalısınız.

Sayın Cumhurbaşkanı 29 Ekim konuşmasında harf devrimine atıfta bulunarak, harf devrimi ile birlikte okuma yazma oranının düştüğünü iddia etmiştir. Oysa bizim obalarımızda arı-duru Türkçe kullanılırdı. Osmanlıca ise Arapça-Farsça karışımı bir dildir. Atatürk, harf devrimiyle öz dilimize dönmemizi sağlamıştır.”

Editör: TE Bilişim