Yıllar önce sen ne olmak istiyorsun sorusuna öğretmen olmak istiyorum dediğini belirten Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkan yardımcısı Melek Öngül, “Öğretmek çocuklarla birlikte bir lider, bir nefer aynı zamanda bir çocuk olabilmekti. Onların hayalleri vardı” dedi.

“Çocuktular çünkü onların rüyasını gerçekleştirebilmek için ellerinden tutup önderlik yaparak hayat yönlerinde hepsinin hayatına dokunabilmek çok önemli bir görevdi” diyen Öngül açıklamasında şunları söyledi:

“Çocukça düşünüp bir şeyleri daha güzel  anlamaları için onların gözünde abla, anne yani bir model olabilmekti Öğretmen olabilmekti. Mustafa Kemal Atatürk'ün açmış olduğu yolda bayrağını, milletini, yurdunu seven, büyüğüne saygı küçüğüne sevgi ile ülkesini muassır medeniyetler seviyesinde yükseltip gurur duyan nesiller yetiştirmek mesuliyeti öğretmenlerindir. Kutsal bir görevdir. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.) gibi Kuran-ı Kerim’in ilk ayeti ‘oku’ ile başlayıp hep iyiyi güzeli yaşatmak için öğretmenin en kutsal görev olduğunu Hz. Ali'nin ‘Bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ sözünde bu mesleğin kutsallığını, görev sorumluluğunun ağır olduğunu göstermektedir.

Dünyaya ‘Ne Mutlu Türk’üm’ cümlesini öğreten bir nesli yetiştiren tüm Öğretmenlerimizin günü kutlu olsun.”

Editör: TE Bilişim