İYİ Parti İl Başkanlığı Alpu, Beylikova, Mihalıççık yolunun uzun süredir tamamlanmaması nedeniyle Alpu yolunda açıklamalarda bulundu.

Yerel Yön.Sor. İl Başkan Yardımcısı Nalan Eren Benakay yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Kamuoyunda ESKİŞEHİR ALPU YOLU olarak bilinen, Eskişehir’imizinİlçeleri arasında trafiği en yoğun yol olan, Eskişehir Alpu, Beylikova ve Mihalıççık İlçelerive yaklaşık 115 mahalle(köy)nin kullandığı halk arasında ‘’ÖLÜM YOLU’’ olarak bilinen yolun akıbeti ile ilgili Eskişehir kamuoyunu bilgilendirmek üzere bir arada bulunmaktayız.

Eskişehir Alpu yolu 2017 yılı referandum döneminde Gidiş Geliş olmak üzere 39 km projelendirilmiştir.Daha sonra bu proje iptal edilmiştir.

2018 yılının başında sadece 10 km’lik Bölünmüş Yol olarak projelendirilmiştir.

Mart 2019, yani yerel seçimlerin hemen öncesinde bu bölünmüş yolun 1 km’lik bölümü ihale edilmiştir.Seçim döneminde hummalı bir şekilde sanki yolun tamamı yapılacakmış gibi yol inşaatına başlanmış, yerel seçimler sonuçlandığında yüklenici firma 1 km’lik bu bölümü tamamlamıştır.

2020 yılı için bu yolun 3 km’si ihale edilmiştir.Karayolları Genel Müdürlüğü bu bölümün ödeneğinin hazır olduğunu açıklamıştır.Yüklenici firma ise PANDEMİ (COVİD-19 SALGINI) nedeniyle yılın ilk yarısında bu 3 km’lik bölümün yapımına başlayamadığını açıklamıştır.

Eskişehir Alpu yolu için Karayolları Genel Müdürlüğü’nün açıklamalarına göre kamulaştırma sorunu yoktur.

18 yıldır iktidarda olan Ak Parti,  Alpu, Beylikova ve Mihalıççıklılara bu yolun yapılacağının sözünü defalarca vermiştir.

İYİ Parti olarak soruyoruz;

Ödeneği hazır olan bu 3 km lik kısım ne zaman tamamlanacak?

Projesi hazır olan, geriye kalan 6 km lik kısım ne zaman yapılacak?

Projesi dahi çizilmeyen, geriye kalan 29 km lik bölüm ne zaman projelendirilecek, ihale edilecek ve yol ne zaman yapılacak?

Alpu, Beylikova ve Mihalıççık’a devam eden yolun yapımı hükümetin gündeminde midir?

10 km lik projelendirilmiş yol neden önce 1 km, sonra 3 km olarak kısım, kısım ihale edilmektedir? Bu şekilde yapılacak yol inşaatının trafik akışını engelleyeceği ve kazaları daha da arttıracağı bilinmiyormu?

Göz boyama amaçlı seçim şovları için yeni bir seçim mi beklenmektedir?

Eskişehir’in AKP’li ve MHP’li Milletvekilleri, Eskişehir’e ne zaman hizmet etmeyi düşünüyorlar?

İYİ PARTİ olarak çağrımız şudur;

Her seçim döneminde samimiyetsiz vaatlerle halkı kandırma politikalarınızdan vazgeçiniz.

Eskişehir Alpu yolunun sadece 4 km lik bölümünü değil 39 km lik yolun tamamını oyalamadan ivedilikle ihale edilmesini ve yapımını gerçekleştiriniz.

Hemen akabinde Alpu, Beylikova ve Mihalıççık bağlantısını tamamlayarak Ölüm Yolu olarak sık sık gündeme gelen bu yolun bitirilmesini, bölge halkı hükümetten AMA’sız,FAKAT’sızacil olarak beklemektedir.

Eskişehir İYİ PARTİ Teşkilatı olarak bilinmesini isteriz’ki bu konunun sıkı takipçisi olacağız.

Editör: TE Bilişim