CHP’den Odunpazarı Belediye Başkan Aday Adayı olan Muhsin Dilbaz, mevcut Başkan Kazım Kurt’un adaylığının netleşmesinin ardından basın açıklaması yaptı.

Parti binasında açıklama yapan Dilbaz, “26 Ekim 2018’de adaylık  başvurumuzu yaptık. Çeşitli ziyaretler yaptık, basın açıklaması yaptık, canlı yayınlara çıktık, dillendirdik. Bunların hepsini tüzüğümüzün maddesine göre kırmadan, eleştirmeden, partiyi ve partililerimizi yücelterek yapmaya çalıştık. Barışçı olmak, kucaklaşmak, bir arada olmak için en gerekli olan sevgiyi göstermeye çalıştık. Kamuoyundan gerekli övgüleri aldık. Bize olan destek her geçen gün artmaya başladı” dedi.

“Ne oldu da birden parti meclisi açıklama yapıp adayları belirledi? Birileri yaptığımız çalışmalardan rahatsız mı oldu” diye soran Dilbaz, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Soruyoruz, ön seçim ne gerekçe ile yapılmadı? Parti meclisi aday belirleme kararını nasıl aldı? Daha süremiz var önseçim yapılabilir. Odunpazarı Başkan Adaylıklarında üç aday var. Çağırılıp fikirlerimiz bile alınmadı. AK Parti bile aday adaylarını en azından görüşmeye, mülakata çağırıyor. Biz aday adaylarını birer figüran olarak mı görülüyoruz? Bizi dikkate almayacaktınız neden aday başvurularımızı kabul ettiniz? Seçme ve seçilme hakkımızı kim ne hakla elimizden alma cesaretini gösteriyor?”

JALE NUR SÜLLÜ VE UTKU ÇAKIRÖZER NASIL BİR ETKİ DE BULUNDU?

Dilbaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Parti meclisinde bir temsilcimiz var. Sayın Gaye Usluer, parti meclisinde ne görüşüldü, bizler nasıl dile getirildik ya da dile getirildik mi? Karar nasıl verildi? ‘Parti Meclisi karar vereceksin örgütün görüşü alınır’ deniyor tüzüğümüzde bizim ile ilgili görüş belirtti mi yoksa il başkanlığı adına başkaları mı görüş belirtti? Bugüne kadar il başkanı neden bir açıklama yapmadı temsilcilerimiz olan Sayın Jale Nur Süllü ve Utku Çakırözer nasıl bir etki de bulundular? Hiç görüş bildirmediler mi bu nasıl bir örgüt anlayışı? Kabul etmesek bile açıklaya bilirsiniz çok aday çıkmış Odunpazarı ilçemizde aday belirtmeniz hayatımı olmuyor mu parti Meclisi’nin aldığı yanlış kararlarını geri çekerek Üyenin iradesine bırakılmasını ön seçim talebimizi yineliyoruz.”

Editör: TE Bilişim