Hükümet kurma sürecinde CHP'nin tutumunu anlatmak için Eskişehir’deki sivil toplum örgütleri ile toplantılar yapan  CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Seyit Kemal  Sultan Kültürünü Yaşatma Koruma Geliştirme Dayanışma ve Kültür Derneği ile  Samsunlular Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. 

Çamlıca'daki dernek lokallerini ziyaret eden Çakırözer, CHP'nin hükümet kurma çalışmaları sırasındaki yaklaşımını şöyle aktardı:"CHP olarak hükümet kurma çalışmaları boyunca hep  “Önce Türkiye” duygusu ile hareket ettik. Diğer partiler gibi 'Önce partimiz', 'Önce Sarayımız' kesinlikle demedik. Bundan sonra da politikalarımızın  temelinde  ülkemizin sorunları öncelikli yer alacaktır"

Görüşmelerde AKP’nin samimi davranmadığını, halkı kandırdığını ve ülkeyi milyarlarca liralık seçim bütçesiyle baş başa bıraktıklarını kaydeden Çakırözer, "Bir inat uğruna hükümet kurmadılar, kurdurmadılar. Üstüne üstlük bir de yetki gaspı yaparak partimize hükümet kurma görevi vermediler. Bir kişinin  ülkeyi nasıl felakete sürüklediğini herkes görüyor. Esnafı, çiftçiyi, emekçiyi ziyaret ediyorum, sanayi kuruluşlarına gidiyorum. Ekonomik sorunlar ortada, toplumsal sorunlar çığırından çıktı. Herkes erken seçimin neden yapıldığının gayet farkında. Halkımız aynı 7 Haziran'da olduğu gibi 1 Kasım'da da tarihi bir ders verecek. 13 yıl önce bir Kasım günü  gelen bu iktidar yine bir Kasım günü koltuğunu bırakmak zorunda kalacak" dedi 


Seyit Kemal  Sultan Kültürünü Yaşatma Koruma Geliştirme Dayanışma ve Kültür Derneği ziyaretinden sonra Samsunlular Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği‘ne de ziyarette bulunan Çakırözer, burada da dernek üyeleri ile sohbet etti, CHP'nin çözüm önerilerini aktardı. 

Editör: TE Bilişim