İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, çocukların aşıları ile ilgili Sağlık Bakanlığı’nın yanıtlaması için TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

Herkesin ortak kaygılarından birinin çocuklarımız ve çocuklarımızın sağlığı olduğunu vurgulayan Kabukçuoğlu, “Bilindiği gibi, ülkemiz son 30-40 yıllık periyotta çocuk sağlığı konusunda aldığı önlemler, hamilelik döneminde başlayan tıbbi takipler ve aşı uygulamalarıyla, ölümcül ya da sakatlık sonuçlarını doğuran çocuk hastalıklarını yok etmişti. Ülkemizde çocuk felci, verem, kızamık gibi hastalıklar artık hiç anılmıyordu” dedi.

Son dönemlerde, özellikle aşılamadaki eksiklikler ile göçmen çocuklarından kaynaklandığı ileri sürülen, önlenebilir enfeksiyon hastalıklarında artış gözlendiği, bu artışın çocuklarımızın sağlığını tehdit eder hale geldiği gündemi meşgul etmeye başladığını belirten milletvekili Kabukçuoğlu, “Türkiye’nin tüm şehirlerinde kontrolsüz ve denetimsiz bir şekilde iskana tutulan 2.000.000 göçmen çocuğunun aşı konusundaki akıbeti ise bilinmemektedir.

 Ayrıca diğer yandan resmi kayıtlara göre, yanlış bilgi ve inançlar nedeniyle 23.000 aile çocuklarına aşı yaptırmamış, böylece hem kendi çocuklarının hem de çocuklarının okulda, sokakta, parkta pazarda ilişkilendiği diğer çocukları büyük bir tehlikenin altına atmıştır” şeklinde konuştu.

Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu’nun, hazırladığı önergede şöyle:

“•Toplumun neden pozitif tıptan uzaklaştığı,

•Hacamat, sülük gibi yöntemlere verilen ruhsatlarla bu Orta Çağ yöntemlerine özendirilen toplumun pozitif tıptan uzaklaşması arasında bir bağ olup olmadığı,

•Çocuklarını aşılatmayan ailelerin direncinin kırılması ve tüm çocukların aşılanmasının sağlanması için herhangi bir çaba ve projenin olup olmadığını sormuştur. “

Editör: TE Bilişim