AK Parti’den MHP’ye geçerek Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olan Osman Yüksel, önemli açıklamalarda bulundu. 

TEKLİF MHP’DEN GELDİ

MHP’ye geçişi ile ilgili kendisine teklif geldiğini söyleyen Yüksel, “Önceden düşülmüş bir şey değildi, MHP bizim ittifak partimiz. MHP, bizim kardeş partimiz. Teklif oradan geldi. Eskişehir teşkilatı beni aradı, bu konuda genel merkezle diyalog halinde olduklarını belirttiler. Ben de değerlendirdim. 'Eskişehir’e hizmet aşkım var. Demek ki buradan nasip olacakmış,' dedim. Ve bu teklifi kabul ettim” dedi.

“BU BENİM EN DOĞAL HAKKIMDI, KULLANDIM”

Gelen tepkiler üzerine konuşan Yüksel, “Bütün arkadaşlarımı seviyorum. Bugüne kadar beraber koşturduğumuz dava arkadaşlarımız. Yine aynı şekilde devam ediyorum. Benim niyetim çok iyi. Herkesi seviyorum. Ama bakış açısıdır, bir şey demiyorum. Herkesin kendi bakış açısıdır. Saygı duyuyorum. Benim en ufak bir hatam yok. Bu benim en doğal hakkımdı, kullandım” ifadelerini kullandı.

Bu hareketin ittifakı olumsuz etkileyeceği yönündeki eleştirilere de yanıt veren Yüksel, “Böyle bir şey olamaz. İttifak konusunda Ankara’da genel merkezler görüşmeleri sürdürüyor. Olumsuz etkileyecek bir durum yok” diye konuştu.

“EĞER İTTİFAK OLURSA BURHAN BEY İÇİN ÇALIŞIRIM” 

İttifak olması durumunda AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı’yı destekleyip, desteklemeyeceği konusunda konuşan Yüksel, “Tabi ki, eğer ittifak olursa Burhan Bey için de çalışırım” şeklinde konuştu.

“HARUN KARACAN’IN MHP’YE GEÇECEĞİNDEN HABERİ BİLE YOK”

Boza içerken çekilen ve karede yer alan AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, eski il başkanları Dündar Ünlü ve Murat Özcan’a yönelik eleştirilere de yanıt veren Yüksel, şunları söyledi: “Bu tip yorumlar çok nahoş şeyler. Harun Bey bizim yıllardır tanıdığımız biri. MHP’ye geçtik diye arkadaşlarımızla ilişkimizi kesecek değiliz. Herkesle merhabamız var. Harun Karacan Beyin MHP’ye geçeceğinden haberi bile yoktur. Beni de hiç aramamıştır. Bunu özellikle belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim