ÖSYM yaptığı açıklamada üniversite giriş sınavında hesaplama hatası yapıldığını duyurduğu ifade edilen Eskişehir Emek Partisi gençliği adına yapılan açıklamada,  çalınan sorular, yanlış sorular, geç açıklanan sonuçlarla anılan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)’nin, bir skandala daha imza attığı ifade edildi.

ÖSYM’nin bu kez de puan hesaplamasında hata yapıldığını açıklayıp ve sonuçların güncellendiğini duyurduğunu kaydedilen açıklamada şöyle denildi:

“ ÖSYM tarafından yapılan güncelleme sonrası, 1110 adayın yerleştiği program değiştirilirken, daha önce üniversiteyi kazandığı ilan edilen 1499 aday yeni durumda herhangi bir programa yerleştirilemedi. Daha önce bir bölüme yerleşemeyen 1628 aday ise yapılan düzeltme sonrası bir programa yerleştirilmiş oldu.

Ne yazık ki bizler bu duruma artık şaşırmıyoruz. Her yapılan sınavda yeni bir skandala imza atıyorlar. ÖSYM bu durumu bir özürle geçiştiriyor. Ne bir tedbir ne bir istifa yok. Sınav yaparlar, sorular çalınır; sonuç hesaplarlar, puan eksik; yerleştirme yaparlar yanlış. ÖSYM neyi doğru yapıyor? Herhalde en dikkat ettikleri husus sınava 9.45’te girilmesi kuralı ve kapıda saç tokasına karışarak kopyayı önlüyoruz gösterisi yapmak.

Kuruma yapılan atamaları incelediğimiz zaman işin kimler tarafından yürütüldüğünü anlamak zor olmuyor. Bu atamalar genellikle siyasi yakınlık ile yapılıyor. Bu sınavlar gençlerin geleceğini belirliyor ve yapılan her hata bizim geleceğimize yapılıyor. Mevcut eğitim sistemi öğrencileri her geçen gün daha fazla mağdur ediyor. Her geçen gün bilimsellikten uzak gerici ‘yeniliklerle’ karşılaşıyoruz.  Kendi geleceğimiz üzerinde söz hakkımız yok. Biz bu eğitim sisteminin içinde boğuluyoruz kimin umurunda? Yeter ki onların çocukları yükselsin! Her tarafı adaletsizliklerle dolu olan mevcut sistem değişmedikçe bizler mağdur olmaya devam edeceğiz.”

Editör: TE Bilişim