CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Okullar Arası Özel Sporcular Türkiye Yüzme Şampiyonası'nda 3 altın madalya kazanan otizmli Deniz Dila Dinç ve ailesinin evinde ziyaret ederek, hem Deniz Dila Dinç’i tebrik etti, hem de ailesine emekleri teşekkürlerini iletti.

Ziyareti sonrasında açıklamalarda bulunan Çakırözer, otizmli çocukların eğitim imkanlarının arttırılarak, otizmli çocuklar için daha çok yaşam merkezlerinin açılması çağrısında bulundu.

AİLESİNE TEŞEKKÜR ETTİ

CHP’li Çakırözer Okullar Arası Özel Sporcular Türkiye Yüzme Şampiyonası'nda 3 altın madalya kazanan otizmli Deniz Dila Dinç’i evinde ziyaret ederek, hem onu hem de ailesini tebrik etti. Çocuğuyla yakından ilgilenebilmek için Türkiye Denizcilik İşletmeleri Denizyolları İşletmesi'nin (TDİ) ilk ve tek kadın kaptanı görevinden istifa eden anne Sedef Esra Ulutürk Dinç'e de teşekkürlerini ileten Çakırözer, “Geleceğimiz yavrularımız bizlerin en kıymetlileri. Deniz Dila için büyük emekler veren sizleri yürekten kutluyorum. Sizin emeğiniz her şeyin üstünde ve herkese örnek” dedi.

EĞİTİM İMKANLARI ARTTIRILMALI

Deniz Dila Dinç ve Anne Esra Dinç ile sohbet eden Çakırözer, Dinç’in yaşadığı sıkıntıları dinledi. Otizmli çocukların eğitim imkanlarının arttırılması çağrısında bulunan Çakırözer, “Yavrularımızın iyi eğitim almaları hepimiz için çok önemli. Özellikle otizmli yavrularımızın okullarda nasıl sıkıntılar yaşadıklarını biliyoruz. Onların eğitimlerinin daha rahat koşullarda sağlanması için bizler elimizden geleni yapmaya hazırız. Otizmli çocuklarımız için okullarda daha fazla sınıf açılmalıdır. Bizler her zaman otizmin farkında olmalıyız” dedi.

OTİZM YAŞAM MERKEZLERİ AÇILMALI

 Çakırözer, Türkiye’nin değişik illerinde yapılan ve yapımına devam edilen Otizm Yaşam Merkezleri’nin Eskişehir’de de kurulması çağrısında bulunarak, “ Sadece Eskişehir'de yüzlerce otistik çocuğumuzun olduğu biliniyor. Bu çocukların önemli bir bölümü ailelerinin durumu kabullenmek istemediği için evden dışarı çıkarılamıyor. Otizmli bireyler ve aileleri yalnız kalmaktadır. Bu Yaşam Merkezleri Eskişehir’imizde de bir an önce faaliyete geçirilmelidir” dedi.

Editör: TE Bilişim