Aksaray'daki bir ilkokulda otizmli çocuklar ve ailelerine yönelik tepkilerin ardından CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Eskişehir’de otizmli Barış Çetintaş ve ailesini ziyaret ederek, Barış Çetintaş ve diğer otizmli çocuklarla dayanışma gösterdi.

Barış Çetintaş ve ailesinin taleplerini dinleyen Çakırözer, “ Aksaray’da olanlar keşke yaşanmasaydı. Ama ne yazık ki yaşandı. Bunun sorumlusu ne veliler ne de Aksaray halkı değildir. Bunun sorumlusu sistemdeki eksikliklerdir. Bizler hem sevgili Barış, hem ailesi hem de diğer otizmli öğrenciler ve aileleri ile dayanışma içindeyiz” dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Muzaffer Çil Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören otizmli Barış Çetintaş ve ailesini ziyaret etti. Çetintaş ailesi ile dayanışma gösteren Çakırözer, Barış ve ailesinin taleplerini dinledi.

“GÖLGE ÖĞRETMEN İSTİYORUZ”                                  

Baba Çetintaş, oğlu Barış Çetintaş ve diğer otizmli çocuklar için nitelikli eğitim talebinde bulunurken, “Çocuklarımız için nitelikli eğitim talep ediyoruz. Gölge öğretmen talebinde bulunuyoruz. Gölge öğretmen çocuğumuzu okul girişinde teslim alıyor. Bütün arkadaşları ve öğretmenleriyle iletişim halinde olmasını sağlıyor. Çocuğu ayrımcılıktan koruyor. Avrupa ülkelerinde bunun örneği var, henüz Türkiye’de bunun örneği yok. Çocuğumuzun şu an gittiği okuldan çok memnunuz. Onlara çok teşekkür ederiz, çocuğumuzun eğitimine katkı sağladıkları için” diye konuştu. 

“ARKADAŞLARIMIN İYİ ARKADAŞLARI OLSUN”

Otizmli Barış Çetintaş ise Aksaray’da otizmli öğrencileri yuhalayan velilerin cezalandırılmasını istedi. Çetintaş, “ Okullarda derslerimizin biraz daha iyileştirilmesini istiyorum. Arkadaşlarım için kendi iyi arkadaşlarının olmasını istiyorum” dedi.

TALEPLERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Anne Çetintaş ve baba Çetintaş’tan çocuklarının gittiği okullarda aldığı eğitimlere ilişkin bilgi alan Çakırözer, talepleri dinledi, ailenin yaşadığı sorunlar karşısında dayanışma gösterdi. Çakırözer, “Tüm okullarda otizmli öğrencilerin yanında hem diğer öğrenciler hem öğretmenleri olmalıdır. Aynı şekilde Barış’ın babası Hasan Bey’inde Avrupa’da yaygın olan gölge öğretmen uygulamasının da ülkemizde de hayata geçmesini istiyoruz. Bunun Milli Eğitim Bakanlığı ve diğer kamu kurumlarında duyulmasında Meclis’te ve Ankara’da üzerime düşün görevi yapacağım” dedi.

Editör: TE Bilişim