MHP Eskişehir Teşkilatında bayramlaşma töreni gerçekleştirildi. İl, İlçe başkanları, yöneticileri, Ülkü Ocakları İl Teşkilatı, Milletvekili Metin Nurullah Sazak, Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık, T.Kamu Sen İl Temsilcisi Haydar Urfalı ve partililer katıldı.

Törende konuşan MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir, “Toplum olarak kenetlendiğimiz yardımlaşma ve dayanışmanın en üst düzeye çıktığı, kırgınlık ve dargınlıkların unutulduğu, toplumsal bağların daha da güçlendiği bir Kurban Bayramı’na ulaşmanın mutluluğu ve sevinci içindeyiz. Binlerce mazisi olan kültürel bağları ve değerleri olan milletimiz bu manevi iklimi en güzel şekilde değerlendirmenin bilincinde olarak Kurban Bayramı’nın sevgiye, kardeşliğe, hoşgörüye ve güzel yarınlara umut olmasını dilerim” dedi.

Ülkü ocaklarında Türk gençliğinin yetişmesine büyük payı olduğunu, milli şahsiyet yetiştirmekten başka bir gayesi olmayan köklü bir eğitim yuvası olduğunu ifade eden MHP İl Başkanı Candemir orman yangınlarına yönelik şunları söyledi:

“Çıkan orman yangınlarının yüzde 97’si insan kaynaklıdır. Yangınların çıkmasına mani olmak için eğitim ve bilgilendirme konularına önem verilmelidir. Beraberinde yangına sebebiyet veren kişi ya kurumlara verilecek hapis ve idari para cezaları artırılmalıdır. Yanan yerlerin ağaçlandırılma çalışmaları ivedi olarak yapılmalıdır. Piknik-mesire yerlerinde yaktığımız ateşi mutlaka söndürelim. Bu yerler dışında ateşli piknik yapmayalım. Sönmemiş sigara atmayalım. Anız yakmayalım. Ormanlara çöp atmayalım.”

MHP Eskişehir Milletvekili Sazak’da yaptığı kısa konuşmada;  ülkemizin etrafında, coğrafyasında büyük  projeler uygulandığını, dostumuzun dost olmadığını bir coğrafyada ayakta kalarak bayramı kutladıklarını söyledi.

Ülkücü hareketin bulunduğu sürece güzel bayramlar kutlayacaklarını vurgulayan Sazak, “Oyunlara gelmeyeceğim, milletimizin dikkatli olmasını istiyorum. Çevremizi, madenlerimizi gelirisini giderisini  hesap ederek, bilim adamları ile görüşerek ortak noktada buluşalım. Yapılması hep birlikte yapalım, düşman olmamıza gerek yok, birbirimizi sevelim” diye konuştu.

                                                                                                                                             

Editör: TE Bilişim