Türkiye'nin ilk Roman milletvekili olan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ile CHP İl Başkanı Rabia Akman Esgazete'nin canlı yayın konukları oldu.

Esgazete'nin Haber Koordinatörü Şaban Bağcı'nın sorularını yanıtlayan Purçu ve Akman, 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanlığı seçimini Muharrem İnce'nin kazanacağını söylediler.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, naylon bir çadırda doğduğunu ve yoksulluk içinde bugünlere geldiğini belirterek kim olursa olsun çalışarak ve inanarak mücadele etmeleri sonucunda başarılı olacaklarını ifade etti.

Türkiye'nin dışarıda itibarının yok edildiğini belirterek 16 yıllık AK Parti İktidarının insanları yoksullaştığını, komşu ülkelerle düşman haline geldiğini belirterek "Vakit gitme zamanı, vatandaş artık git diyor" şeklinde iktidara yönelik eleştirilerde bulundu.

CHP İl Başkanı Rabia Akman, CHP Eskişehir örgütü olarak belediye başkanları ile uyumlu bir çalışma yaptıklarını dile getirerek, "Eskişehir'de vatandaşlarımız cumhurbaşkanımız Muharrem İnce'ye büyük ilgi ve sevgi gösteriyorlar. Kapı kapı geziyoruz sıkmadığımız el kalmayacak. Artık vatandaş bu sıkıntılara karşı artık tamam diyor" diye düşüncelerini dile getirdi.

Editör: TE Bilişim