İYİ Parti İl Başkanı Av. Mehmet Ektaş, Odunpazarı İlçe Başkan Vekili Tekin Çiftkanat, Tepebaşı İlçe Başkanı İsmail Türk ve Yönetim Kurulu Üyeleri  Prof.Dr. Muttalip Kutluk Özgüven'in  çocuk evliliklerini ve   çocukların cinsel istismarını  teşvik edici  açıklamaları hakkında  suç duyurusunda bulundu.

 Suç duyurusu hakkındaki basın açıklaması İl Gençlik Kolları Başkanı Levent Bayraktar tarafından yapıldı.

  Bayraktar, "Geçtiğimiz hafta AKİT Tv isimli bir televizyon kanalında “Profesör” unvanı almış bir şahıs suça davet eden, ahlakta yeri olmayan sözler sarf etmişti. İfade edilen bu sözler bize bir kez daha gösterdi ki maalesef çocuklara karşı cinsel şiddetin boyutları ancak buzdağının görünen yüzü kadar biliniyor.

Daha çocuk yaşta olan bireylerin vücutları hakkında “mükemmel”, “süper kadın” gibi ifadelerde bulunan sapıkça bir zihniyete sahip olan bu şahıs hakkında “suçu övme”, “çocuğun cinsel istismarı”, “suç işlemeye tahrik” suçlarından hakkında soruşturma başlatılması için İyi Parti Eskişehir İl Teşkilatı olarak suç duyurusunda bulunduk.

Hem dünyada hem de ülkemizde çocuğun cinsel istismarı vakaları vahim bir istatistiğe sahip. Dünyada her yıl yaklaşık 40 milyon çocuğun cinsel istismara uğradığı tahmin ediliyor. Türkiye’de ise çocuk istismarıyla ilgili dava sayısı son 10 yılda yaklaşık 3 kat arttı. TÜİK verilerine göre ülkemizde cinsel suçların %46’sı çocuklara karşı işleniyor.

Bu skandal ötesi sözler, dışarıda aynı ahlaksız zihniyete sahip kişileri teşvik etmeye ve daha çok çocuğun cinsel istismarına neden olabilir. Toplum adına büyük bir tehlike oluşturan bu şahsın yargı makamları karşısında hak ettiğini bulmasını temenni ederiz."

Editör: TE Bilişim