Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Sinan Özkar, milletvekilli adaylığı belirlenme süreci, Yılmaz Büyükerşen’in cumhurbaşkanlığı adaylığı, seçim çalışmaları ve İYİ Parti'ye geçen milletvekilleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

ÖNSEÇİM YAPILMASI BİR ZARURET

Özkar, 24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleşecek seçimle ilgili, milletvekili adaylarının önseçim ile belirlenmesi gerektiğini söyledi. Özkar, “Salı günü parti meclisimiz toplanacak. Hangi yöntemle milletvekili adaylarımızın belirleneceği konusunda bir karar alınacak. Önseçim olacak mı bilemiyorum ama süreç son derece sıkışık. Genel başkanımız ile özel görüşmelerimizde ve il başkanları toplantılarında Eskişehir için önseçimin bir zaruret olduğunu ifade ettim. Üye iradesinin partide temsille ilgili yansıması gerektiğini defalarca söyledim. İttifak olursa farklı bir tablo ortaya çıkabilir” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKERŞEN’İN ÜLKE BÜTÜNÜNDE KARŞILIĞI VAR

Büyükerşen’in cumhurbaşkanlığı adaylığını konusunda da görüşlerini açıklayan Özkar, “İnşallah Yılmaz Hoca aday olacak. Öyle tahmin ediyorum. Çünkü Yılmaz Büyükerşen’in ülke bütününde karşılığı var. Batıda da güneydoğuda da doğuda da karadenizde de her yerde var. Türkiye’de yaşayan bütün insanlar üzerinde son derece olumlu etkisi var. Yılmaz hoca cumhurbaşkanı olacak gibi görünüyor” dedi.

KARARIN BÜYÜKERŞEN OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Bu konuyla ilgili kendisi ile görüşüp görüşmediği konusunda da bilgi veren Özkar, “Görüştüm, cumhurbaşkanı adayı olması konusunda isteklerimizi, beklentilerimizi ilettim. Aday olması konusunda, bir tereddüt yaşayacağını zannetmiyorum. Parti meclisi bu konuda bir karar verecek. Ben bu kararın Yılmaz Büyükerşen olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

25 HAZİRAN’A KADAR DURMAK YOK!

Seçim çalışmaları konusunda CHP’lilere seslenen Özkar, şöyle konuştu: “Önümüzdeki 2 ay içinde önümüze gelen sandıkta biz çocuklarımızın geleceğini yeniden Cumhuriyet’in bütün değerlerini yerine koyacağız. Buna sattıkları şeker fabrikaları da dahil, sattıkları kamu işletmeleri dahil, peşkeş çektikleri köprü, geçiş, yap-işlet ile sömürü dayatan hastaneler dahil, bu milletin bütün değerleri yeniden yerine konulacak. Sahiplerine teslim edilecek. Zorlu 2 ay geçireceğiz. Bu 2 ayda uyumayacağız, dinlenmeyeceğiz, tatile gitmeyeceğiz. Bu ülkenin kurtuluşu için mücadele edeceğiz. CHP demokratik tıkanmanın önüne geçecek bir adım attı. İl başkanlığına ilk seçildiğimde yemin ettim, söz verdim. CHP iktidara gelene kadar tatil yapmayacağım diye. Yapmadım. Bir hafta sonunu dahi evimde geçirmedim. Ama inşallah 25 Haziran’da inşallah ayaklarımızı uzatıp dinleneceğiz. Ama bu süreyi çok çalışarak geçireceğiz.”

15 VEKİLİN İYİ PARTİ’YE GEÇMESİ ŞIK BİR HAREKET

CHP’den 15 milletvekilinin istifa ederek İYİ Parti’ye geçmesini de değerlendiren Özkar, şunları söyledi: “Demokrasinin ve milli iradenin yansımasının önünde bir engel varsa CHP bunu kaldırmak zorundadır. Milletvekillerimiz böyle şık bir hareketle İYİ Parti’ye geçerek demokratik temsilin önünü açmış oldular. Takdir edilmesi gereken bir hareket. Bu davranış nedeniyle hem CHP he İYİ Parti ile ilgili ülke için fedakarlık yapabilecekleri duygusu oluştu. Önümüzdeki dönemin iktidarını el birliği ile ülkenin kalkınması ve demokratik hakların sağlanması, hukuk devletinin tesisi konusunda insanlarda bir güven meydana geldi. Bu güven bu seçimi kazandırır.”

Editör: TE Bilişim