Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın 10 Nisan’da açıkladığı , “yapısal reformlar paketi”ni Emek Partisi Eskişehir İl Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Akgün, “Milyonlarca işçiden, emekçiden, alıp bir avuç kapitaliste verme paketidir” şeklinde yorumladı.

“Bakan Albayrak açıkça;  ‘Vergiyi tabana yayacağız; Holdinglerin, kapitalist firmalarını verdiği vergiyi kurumlar vergisini düşüreceğiz, ama Emekçilerin ücret ve maaşlarından kesilen doğrudan vergiyi artıracağız’ diyor. ‘Kıdem tazminatı fonu kurup, bunu da zorunlu bireysel emeklilikle entegre edeceğiz.’ diyor. ‘Ücret ve maaşla çalışan herkes bireysel emeklilik sistemine girmek zorunda olacak ve girenler de çıkamayacak’ diyor” diyen Emek Partisi İl yönetim kurulu üyesi Akgün şunları söyledi:

“Erdoğan Hükümeti, arkasındaki büyük sermayenin “kaynak ihtiyacı”nı karşılamak için ekonomik pakette ifade edilen hamleleri bir an önce gerçekleştirmek isteyecektir. Bu amacını hızla gerçekleştirmek için de çok sert önlemlere başvuracaktır. Ancak bu sert mücadele dönemini sendikalar gerçek bir mücadele yerine, ‘sert açıklamalar’, ‘göstermelik’, ‘yasak savma’ türünden bir takım eylemlerle geçiştirmeye kalkarlarsa, bilinmelidir ki işçiler; ne ‘kıdem tazminatı’nı savunabilir, ne ‘BES saldırısı’nı püskürtebilir ne de ‘yeni ağır vergiler’den kurtulabilirler!

Saldırılara karşı işçilerin, emekçilerin birleşik mücadelesiyle çıkmazlar, çıkamazlarsa hiç başarı şansları yoktur!

Bu yüzden hakikaten mücadele edecek sendikalar ve mücadeleci sendikacıları ile ileri işçi-emekçi kesimleri, işyerlerinden başlayarak işçi-emekçi yığınlarını mücadeleye çeken bir çizgiye girmek zorundadırlar.”

Editör: TE Bilişim