KADİR ÇETİN/ ESKİŞEHİR (İHA) - İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’i Cumhurbaşkanı olarak görmek istediklerini belirtti.

Bir dizi ziyaret gerçekleştirmek üzere geldiği Eskişehir’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Perinçek, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türkiye’nin, Gladyo'nun, mafyanın ve tarikatların temsilcileriyle hesaplaşacağını ifade etti. Çankaya seçimlerinin son derece önemli olduğuna dikkat çeken Perinçek, “AKP adayları, işte çeşitli söylentiler var. Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül vesaire. Bunların hiçbiri Çankaya’ya çıkamazlar. Çankaya’ya Samsun’dan çıkılır. Önümüzde bizim için model Atatürk’ün Çankaya’ya çıkması. Atatürk Çankaya’ya nasıl çıktı? Samsun’dan çıktı. Yani bir İstiklal Savaşı’yla bir Cumhuriyet Devrimi’yle çıktı. Şimdi Türkiye, öyle bir Cumhuriyet Devrimi’nin tamamlanmasının ve tekrar bağımsızlığını kazanmasının eşiğinde, bunun koşulları oluşuyor. Çankaya seçimi bu açıdan son derece can alıcı ve önemlidir” ifadelerini kullandı.

 

“İŞÇİ PARTİMİZ ŞU ANDA BİR ADAY GÖSTERMİYOR”

Perinçek, İşçi Partisi’nin seçimlerde aday göstermeyeceğini ifade ederek, “Bizim İşçi Partimiz şu anda bir aday göstermiyor. Sebebi; bütün milli güçlerle, bütün Cumhuriyet güçleriyle birlikte bir aday saptayalım. Yani kendimiz parti olarak bir aday vermeyeceğiz. Onun için şu anda ortak aday, biz ona milli güçler diyoruz. Milli güçlerin bir ortak aday belirlemesinin önemli olduğunu görüyoruz çünkü Tayyip Erdoğan’ları, Abdullah Gül’leri Çankaya’dan indirmek için böyle bir milli ortak adaya ihtiyaç var. O adayı şöyle tanımlayalım; Atatürk’ün Çankaya’sına yakışan bir kişilik olmalı. Biz diğer milli kuvvetlerle bu adayı belirlemenin doğru olacağı kanaatindeyiz” diye konuştu.

“BÜYÜKERŞEN ÇANKAYA’DA TÜRKİYE İÇİN BİR GÜVENCE OLUR”

“Büyükerşen, Çankaya’da Türkiye için bir güvence olur” diyen Perinçek, şöyle devam etti:

“Yılmaz Büyükerşen Türkiye'mizin seçkin, parmakla sayılan değerlerinden biridir. Yılmaz Büyükerşen, Cumhuriyet Devrimi’nin bugün seçkin önderlerindendir. Benim de çok değerli dostum ve çok nitelikli bir insandır. Hayatı başarılarla doludur. Hem üniversite hayatı hem belediye başkanlığı hayatı. Eğer onun etrafında, çevresinde bir birlik beraberlik oluşursa bu Türkiye için iyi olur. O beraberlik oluştuğu zaman elbette biz de Yılmaz Büyükerşen hocamızı Çankaya’da görmek isteriz ve bu güven verir ama beraber karar vermemiz lazım. Onun kişiliği Çankaya’da Türkiye için bir güvence olur.”

“BALYOZ’DAKİ ARKADAŞLARIMIZ KISA SÜREDE O DUVARLARIN ARASINDAN ÇIKACAK”

Balyoz davası kapsamında tutuklu olanların çok kısa sürede serbest kalacağını iddia eden Perinçek, “Balyoz’daki arkadaşlarımız göreceksiniz çok kısa sürede o duvarların arasından çıkacak. Bu milletimizin başarısı olacak ve biz onları davullarla, zurnalarla Maltepe, Hastal, Hadimköy, Silivri, Sincan, Mamak ve İzmir Şirinyer Cezaevleri önlerinde karşılayacağız. Önümüzdeki kısa süre içerisinde onlarla kucaklaşacağız” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim