CHP Odunpazarı İlçe Başkanlığı tarafından mahalle çalışma grupları referandum bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya, CHP İl Başkanı Sinan Özkar, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel ile çok sayıda partili katıldı.
Burada konuşma yapan CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel, “Yapılmak istenen anayasa ile vatandaşların hangi sorunu çözülecektir? Asgari ücret artacak mı, işsizlik sorunu çözülecek mi, ekonomik kriz çözülecek mi, terör sorunu çözülecek mi, toplumsal barış ve huzur gelecek mi? Tabi ki hayır. Türkiye’nin öncelikli sorunu başkanlık mı? Vatandaşın derdi ayrı, başkanlık isteyenlerin derdi ayrı. 15 yıldır iktidar gücü elinde olan ve devleti yöneten hükümet istediği hangi yasayı çıkaramamıştır? İsteyip de yapamadığı ne var? Biz kadın ve gençlik kolları örgütlerimizle her gün seçim olacak gibi çalışmalarımızı yaptık. Tüm mahalleri ve kırsalı gezerek hemşerilerimizin isteklerini dineldik. Bu yüzden referandum sürecinde koordineli bir şekilde Odunpazarı’nda her kesime ulaşarak neden hayır diyeceğimizi anlatacağız” diye konuştu.
CHP İl Başkanı Sinan Özkar, “Cumhurbaşkanı çıkmış, ‘bu ülke yönetilemez hale geldi’ diyor. Yahu ben mi getirdim, sen getirdin. Terör konusunda her türlü görüşmeyi, düzenlemeyi sen yaptın. Şimdi diyor ki ‘HDP ile PKK ile CHP aynı noktada’ diyor. Sensin aynı noktada olan. CHP’nin duruş noktası bu milletin ve Cumhuriyetin bekasıdır. Bundan başka duruş noktamız yoktur bizim. CHP bölücülerle, elinde silah olan teröristlerle görüştü mü? Siz görüştünüz” dedi.
KUZEY KORE DİKTATÖRLÜĞÜ
“Bunlar yolun sonuna geldikleri için kendilerine bir çare arayışına girdiler” diyen Özkar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Anayasa değişikliği ile tek adam rejimini hakim kılmaz. Dünyada hiçbir anayasal sistemde olmayan bir değişiklik getiriyorlar. Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde böyle bir anayasa yoktur. Sadece Kuzey Kore’de vardır. Kuzey Kore’de mi yaşamak istersiniz, yoksa demokrasinin işlediği ülkemizde mi yaşamak istersiniz? Hiç kimse Kuzey Kore diktatörlüğünde yaşamak istemez. Orada bireylerin hayatı hayat değildir. Izdırap ve günlük işkencedir. Bir tek kişinin bütün hayatlarına hakim olması bunun nedenidir.”
KURT’TAN “SANDIĞA GİDİN” ÇAĞRISI
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ise konuşmasında şunları söyledi: “Kahvelerde birbirimize hava atacak bir çalışmadan ziyade somut, hedefleri yakalan bir yöntem bulmamız lazım. Bunun için de hepimizin samimi olarak ev ev gezmesi lazım. Hepimiz eşimizi, dostumuzu harekete geçirmeliyiz. Şu anda Türkiye’de edindiğim izlenim, hayır seçeneğinin önde olduğunu gösteriyor. Ama karşımızda devlet olacak. Devlet bütün imkanlarıyla evet için çalışacak. Belki bizi sokağa çıkarmayacak, belki toplantılarımızı yasaklayacak, belki olağanüstü halin bütün şartlarını ortaya koyacak. Ayrıştığımız siyasetçi normal bir siyasetçi değil. Her türlü yolu deneyebilecek bir yapıya sahip. Onun için çok akıllı olmamız lazım. Boş kahramanlığın zamanı değil. Referandumda bir oy bile önemli. Referanduma katılımı çoğaltacak formüller bulmalıyız. Katılmamak, protesto etmek ‘evet’e yarar. Katılım oranı yükseldikçe yüzde 50’si yükselir. Yüzde 50’nin düşük olduğu seçimdi Cumhurbaşkanlığı seçimi. İlk turda kazandı. Katılım yüksek olsaydı sonuç farklı olacak. Sandık güvenliği ayrıca çok önemli. Bunları partililerimiz çok iyi biliyor.”
“ESKİŞEHİR BUNU YEMEDİ”
Alpay Özalan örneğini veren Kurt, “Bu seçim kavgasız bir ikna seçimi. 17 Nisan sabahı hükümet değişmeyecek, Cumhurbaşkanı değişmeyecek. Belki daha kötü olacak. Sanki bu anayasa geçtiği zaman Türkiye’de her şey değişecek gibi bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Eskişehir bunu yemedi. Eskişehir’e anlatamadılar. Eskişehir Alpay Özalan örneğinde gördük. Gitti. Bu da gider, ben inanıyorum. 17 Nisan’da hayır çıkacak ve şu 15 senelik zulüm bitecek. İnşallah hep beraber bunu başaracağız. Ben partililerimize, örgütümüze  güveniyorum. En zor zamanlarda büyük işler yapan  Türk milletine güveniyorum. Bunu başaracağız” dedi.

 
Editör: TE Bilişim