Hazırlayan: Gökhan Koçal

24 Haziran’da yapılacak olan seçimler öncesi Saadet Partisi Eskişehir Milletvekili adayları belli oldu.

Temel Karamollaoğlu’nun genel başkanlığa seçilmesinin ardından eski günlerine göz kırpan Saadet Partisi 24 Haziran genel seçimlerinde oldukça iddialı. Eskişehir’de Fesih Bingöl liderliğinde saha çıkacak olan Saadet Partisi mecliste yer alabilmenin yollarını arayacak. Uzun yıllar partide görev alan Nafiz Ayaz, Fesih Bingöl’ün ardından ikinci sırada yer alırken, tek kadın aday olan Serap Demir ise listenin 3. sırasında yer aldı. İki ilçe başkanından Muhammed Güney 4, Muhammet Ali Köse 5’inci sıradan aday gösterildi. Yasin Yentürk 6 ve Adil Keser 7’nci sırada yer aldı.

İşte Saadet Partisi Eskişehir Milletvekili adayları:

Fesih Bingöl

1959 yılında Erzurum Hınıs’da doğdu. 1966 yılında Eskişehir’e geldi. İlk ve ortaokulu Çukurhisar’da okudu. Liseyi Eskişehir Atatürk Lisesi’nde, üniversiteyi İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi’nde tamamladı. 1991 yılında Refah Partisi Eskişehir Milletvekili Adayı, 2004 yerel seçimlerinde Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, 2007 ve 2011, 2015 haziran ve 2015 kasım seçimlerinde Saadet Partisi Milletvekili Adayı oldu. Evli ve 3 çocuk babasıdır. İngilizce ve Arapça bilmektedir.

Nafiz Ayaz

1971 yılında Dodurga/Bilecik'te doğdu. 1996 yılında Uludağ Üniversitesi İktisadi ve idari bilimler fakültesi Maliye Bölümünden mezun oldu. İstanbul merkezli bir tekstil firmasının Eskişehir Bölge Bayiliğinin yöneticisi olarak çalışmakta. Orta düzeyde Arapça ve İngilizce bilmekte. Evli ve 4 çocuk babası.  

Serap Demir

1975 doğumlu. İlk, orta, lise eğitimlerimi Eskişehir’de tamamlayarak, Anadolu Üniversitesin Sosyoloji Bölümü mezunu .Milli Görüşte birçok kademede görev yaptı. Maaile dergisinde yazarlık yapmakta. Evli ve iki çocuk annesi.

Muhammed Güney

1967 Eskişehir Doğumlu. İlk, orta ve sanat okulunu Eskişehir’ de okudu. Refah, Fazilet ve Saadet Partisinde 30 yıldan beri çeşitli yönetim kademelerinde görev yaptı. Odunpazarı İlçe Başkanlığı görevini yürütmekte iken, milletvekilliği adaylığımdan dolayı istifa ederek, aday oldum. TÜLOMSAŞ'tan Emekli. Aslen Erzurumlu olup, evli ve iki çocuk babası.

Muhammet Ali Köse

1983 Eskişehir doğumlu. Lisans eğitimini, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde tamamladı. Ardından Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi anabilim dalında tezli yüksek lisans eğitimini tamamladı. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Adalet ön lisans bölümünü bitirdi. Özel sektörde İnsan Kaynakları ve Muhasebe bölümlerinde yönetici pozisyonunda çalıştı. Saadet Partisi Eskişehir İl Teşkilatında Gençlik Kolları İl Başkanlığı vazifesini yürütmekteyken, 10.12.2017 tarihinde yapılan kongre ile Tepebaşı İlçe Başkanlığı görevine seçildi.

Yasin Yentürk

1981 yılı Eskişehir doğumlu.  Anadolu Üniversitesi Maliye Bölümü mezunuyum. Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkanlığı, il yönetim kurulu üyeliği yaptı. Ticaret ile uğraşmakta. Evli ve 3 çocuk babası.

Adil Keser

1991 Eskişehir doğumlu. 2014 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 2014-2015 yılları arasında avukatlık stajını tamamladı.   Şu anda Serbest Avukat olarak çalışmakta.

Editör: TE Bilişim