Saadet Partisi Eskişehir İl Başkanı ve GİK üyesi Fesih Bingöl, Mayıs ayı teşkilat çalışmalarının değerlendirildiği il divan toplantısında konuştu.  Toplantıda Saadet Partisi’nin hedeflerini anlatan Bingöl, iktidarın İsrail ile masaya oturmasına eleştirilerde bulundu.

Ahlaki ve manevi değerleri önceleyen bir eğitim, üreten ve yüksek teknolojiye dayanan bir ekonomiyi, işsizliği ortadan kaldıracak kalkınmayı esas olan sanayileşmeyi, özgürlükçü ve sivil bir anayasayı yapmayı hedefine koyduğunu söyleyen Bingöl, “Türkiye’nin en güçlü teşkilatlarına sahip bir parti olarak yerel ve genel yönetimlerde görev aldığımız dönemlerde efsanevi hizmetler yapmıştır” dedi.
İngiltere’nin AB’den ayrılma kararı sürecinde Türkiye’nin AB’ye girme gayretinin anlaşılır olmadığını ifade eden Bingöl, AB’nin bir Hıristiyan topluluğu olduğunu savundu. Türkiye’nin İsrail ile masaya oturmasına şiddetle karşı çıktıklarını anlatan Bingöl,  şöyle devam etti: “AKP’ye oy veren kitleleri buna karşı çıkmaya davet ediyoruz. İsrail ile yapılacak bir anlaşma arzı mevut’un hayata geçirilmesini kolaylaştırır. Birleşmiş Milletlerin hiçbir kararını tanımayan, hiçbir kınamayı umursamayan, üstelik her azgınlığının ardından daha da pervasızlaşan İsrail.
Neymiş efendim, bütün çabaların tek amacı mazlum Filistin halkının nefes almasını sağlamakmış. Oysa o önemsediklerini söyledikleri Gazze’ye liderlik eden ve Filistin’in de son meşru başbakanı olan İsmail Heniyye. Müslüman ülkelerin İsrail’in çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini söyledi.”

Bingöl, Saadet Partisi olarak her zaman Filistin halkının yanında olduklarını sözlerine ekledi.
 
Editör: TE Bilişim