CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Mihalgazi ve Sarıcakaya ilçelerinde etkili olan fırtınanın ortaya çıkardığı zararın bilançosunu açıkladı. TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada iki ilçede 510 çiftçinin sera ve tarlasında 2 milyon TL hasarının olduğunu söyleyen Çakırözer, “Haziran ayında yaşanan sel felaketinde çiftçinin zararları ne Cumhurbaşkanlığı ne de Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından karşılanmadı. Şimdi yaşanan fırtına felaketiyle birlikte çiftçinin 8 ayda 3 milyon TL zararı oldu. Meclis’ten Ankara’daki yetkililere çağrıda bulunuyoruz, Sarıcakaya ve Mihalgazi’de çiftçiler artık devletin yardım elini görmek istiyor” dedi.

510 ÇİFTÇİNİN ZARARI 2 MİLYON TL

Eskişehir’de etkili olan fırtınanın ardından Mihalgazi ve Sarıcakaya’da seraları harabeye dönen çiftçinin zararının bilançosu ortaya çıktı. CHP’li Utku Çakırözer, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında yapılan son resmi hasar tespit raporlarının iki ilçede 510 çiftçinin 2 milyon TL zarara uğradığını gösterdiğini söyledi. Çakırözer, “Sarıcakaya ilçemizde Merkez, Kapukaya, Düzköy, İğdir, Laçin, Beyköy, Mayıslar Mahallelerimizde 240 çiftçinin 884 bin 140 TL’lik zararı var. Mihalgazi ilçemizde ise Alpagut, Karaoğlan, Bozaniç, Sakarıılıca, Demirciler ve Merkez Mahallelerimizde 270 çiftçinin zararı 1 milyon 204 bin TL” dedi.

8 AYDA 3 MİLYON TL HASAR OLDU

Haziran ayında yaşanan sel felaketinde de iki ilçede 1 milyon TL hasar olduğunu hatırlatan Çakırözer, “Sarıcakaya ve Mihalgazi ilçemizde Haziran ayında yaşanan sel felaketinde 222 çiftçimizin 1 milyon TL zararı oldu. Bu felaketten sonra da hasar tespit raporları çıkarıldı, Ankara’ya gönderildi. Ama ne Cumhurbaşkanlığı ne Tarım ve Orman Bakanlığı çiftçimizin zararlarını karşılamadı. Çiftçimize tek kuruş gitmemiş. Fırtınanın ardından yaşanan felaketle birlikte 8 ayda ortaya çıkan zarar 3 milyon TL” ifadelerini kullandı.

ÇİFTÇİ DEVLETİN YARDIM ELİNİ BEKLİYOR

Meclis’ten çağrıda bulunan Çakırözer, “Çiftçi mağdur, çiftçi perişan. Meclis’ten yetkililere çağrıda bulunuyoruz, Sarıcakaya ve Mihalgazi’de çiftçiler artık devletin yardım elini görmek istiyor. Devlet bu sefer çiftçimizi yalnız bırakmamalı” dedi.

Editör: TE Bilişim