CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel, Eskişehir’de iki doktorun darp edilmesi ile ilgili tepkisini dile getirdi. Taşel’in açıklaması şöyle; “Sağlık çalışanlarımızın yıllardır mücadele ettikleri “sağlıkta şiddet yasası” bugün geldiğimiz noktada hala somut uygulamalarla güvenilirlik kazanamamıştır. 

Pandemi döneminde sağlık çalışanlarımızın değerini bir kez daha üzerine basa basa anlamımıza rağmen, onlara karşı şiddet bugün bile devam etmektedir. Aylardır gece gündüz sağlığımız için amansız bir mücadele veren sağlık çalışanları ne yazık ki bugün Eskişehir’de bir aile sağlığı merkezindeki doktorlarımız, saldırıya uğramıştır. 

Avukatlık stajı yapmak isteyen kızına sağlık raporu almak istemiş, sağlık raporunu aile sağlığı merkezinden alamayacağını, devlet hastanelerinden alabileceği konusunda uyarılmasına sinirlenen ve kendisinin öğretim üyesi ve doçent doktor olduğunu, kanunsuz, hukuksuz bir isteği yerine getirilmesi için hakaret ederek ısrarcı olmuştur. İsteği yerine getirilmeyen kişi aile sağlığında bulunan diğer doktorları da darp etmiştir. 

Sağlık çalışanlarımızın şiddete maruz kalması, Her kim tarafından ve ne nedenle yapılırsa yapılsın, sağlık çalışanlarını hedef alan sözlü ve fiili saldırılar asla kabul edilemez. Ve bunu yapanlar en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. 

Sağlık çalışanlarımızın güvence altına alınması ile ilgili her türlü yasal düzenlemenin gerçekleştirilmesi ve uygulanabilir olması  gerekmektedir”

Editör: TE Bilişim