Özkar’dan “Yaşa Mustafa Kemal Paşa” pankartının stada alınmamasına ilişkin açıklama

Beşiktaş-Konyaspor arasında oynanan “Süper Kupa” maçında Beşiktaş taraftarları tarafından hazırlanan “Yaşa Mustafa Kemal Paşa” pankartının izinsiz olduğu  gerekçesi ile sahaya alınmamasına bir tepki de CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar’dan geldi.

Özkar duruma ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Geldiğimiz nokta onu gösteriyor ki yalnızca Mustafa Kemal Atatürk’ün bu topraklara bıraktığı maddi manevi değerlerden değil, onun heykelinden ve hatta isminden bile korkuyorlar, rahatsız oluyorlar. Üstüne üstlük bu olayın Atatürk’ün Kurtuluş Mücadelesi’ni başlattığı yer olan Samsun’da yaşanması da bir o kadar üzücü. “

Özkar yaşanan bu çirkin olayları kınadığını belirterek; “Bunlar bu hükümetin yıllardır izlediği ve son birkaç senede de hızlandırdığı Cumhuriyeti ve kazanımlarını yok sayma, yeni sahte bir tarih yazma çabalarının sonucudur. Şunu iyi bilsinler ki tüm bu değerler bizim kalbimizde, beynimizde, yaşam tarzımızda yaşıyor ve yaşamaya devam edecek. Onlar reddettikçe bizim sahip çıkmaya çalışmamız kadar normal bir şey yok.” sözleri ile açıklamasına son verdi.

Editör: TE Bilişim