Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü Kültür ve Turizm Bakanlığı 2019 bütçe görüşmelerinde Anadolu’nun kültür ve sanat başkenti olan Eskişehir’de tüm turizm ve sanat yatırımlarının belediyeler tarafından gerçekleştirdiğini belirterek Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bu konuda yatırım yapmamasını eleştirdi.

 Eskişehir’in Cumhuriyet Halk Partili Belediyeleri’nin kültür ve turizm için gerçekleştirdiği yatırımlarla Türkiye’de şehir turizminin öncüsü olan Eskişehir’in milletvekili olarak söz aldığını belirten Dr. Jale Nur Süllü “Bakanlığınızdan bu güne kadar hiç destek alamadığımızı belirterek, bütçelerle yurt dışında yapılan yatırımlarınızdan Eskişehir’e de pay ayırmanızı istiyoruz” dedi.

“KIZILİNLER SORUNU ÇÖZÜM BEKLİYOR”

 Termal turizm konusuna değinen Süllü “Eskişehir’in ünlü hamamları, vakıflara aittir. Kiracılar çivi çakamamaktadır. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden çok eskimiş olan bu hamamlar ile ilgili çözüm beklemekteyiz. Sağlık ve termal turizm kapsamında Kızılinler’deki sıcak su kaynakları ile ilgili büyük emekler harcayan belediyelerimizin talebi, Kızılinler Termal Turizm Bölgesindeki Hazineye ait alanların Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyelerine devredilmesidir.” dedi.

“GÜRLEYİK VE FRİG VADİSİ UNUTULDU”

“Sarıcakaya, Mihalgazi, Mihalıççık, Han ilçeleri ekolojik turizme çok yatkın bölgelerimiz. Her seçim döneminde vaat edilen eko-turizm merkezi olma sözü unutulmaktadır. Çevreye saygılı projeler beklerken ekolojisini katledecek bir kömürlü termik santral projesi Eskişehir’e reva görülmektedir.” Diyen CHP Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü “Gürleyik’te bulunan Hacı Halit Ağa Konağı ve Hamamı Bakanlığınızca kamulaştırılmıştı. Eşsiz konağın hamam tarafındaki duvarı yıkılmak üzere ve çökmesi hainde altı odası, iki salonu ve işlemeli tavanları yok olacaktır. Frig Vadisi’nin en önemli noktası Han ilçemizde olan Dünya Mirası listesinde önemli bir yeri olan Yazılıkaya Kral Midas anıtının çevre düzenlemeleri yapılmalı;  çevresinde turizm yatırımları gerçekleştirilmelidir. Han’daki yer altı şehri kazısına başlanmalıdır.

“HASAN POLATKAN HAVAALANI UÇUŞLARA AÇILMALI”

Sürekli olarak zarar eden yolcu garantili Zafer Havaalanından çok daha fazla yolcunun, Afyon Emirdağlı vatandaşlarımızın Belçika – Brüksel uçuşlarının merkezi olan Eskişehir Hasan Polatkan Havaalanı neden hava trafiğine açılmıyor? Sorusunu Bakana yönlendiren CHP Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü “İç ve dış turizm açısından havaalanı Eskişehir için önemli bir konudur bir an önce çözüme kavuşturmalıdır.” dedi.

“SANATA VE SANATÇIYA SÖZDE DEĞİL UYGULAMADA DA DEĞER VERMELİSİNİZ”

“Anadolu’nun kültür ve sanat başkenti olan Eskişehir Büyükşehir Şehir Tiyatrosu ve Senfoni Orkestraları, Tepebaşı Belediyesi Çocuk Senfoni Orkestrası, 8 sahnesi ile bakanlıktan hiçbir destek ve bütçe almadan hem de AKP’li belediye meclis üyelerinin engellemelerine karşın yoluna devam etmektedir.” diyerek Odunpazarı Belediyesi’nin çocuklar için açtığı bale kursu ile ilgili olan çirkin olayı gündeme getirerek  “CEHAPE Zihniyeti Çocukları Bale Adı Altında Soyuyor” diye çocuklarımızı ve aileleri hedef alınmıştır. Sanat ve sanatçıya saygı diyorsak sanata sözde değil uygulamada da değer veren bir anlayışı tüm ülkede sergilemek zorundasınız.” Sözleri ile konuşmasını tamamladı.

Editör: TE Bilişim