CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (TÜMSİAD) yeni yönetimini ziyaret ederek çalışmalarında başarılar diledi.  Dernek üyeleriyle halk oylamasına sunulacak olan Anayasa paketine ilişkin görüş alışverişinde bulunan Çakırözer, pakete ilişkin kaygılarını, ‘Hayır’ deme gerekçelerini anlattı, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.
Çakırözer, “Tüm yetkilerin tek bir kişide denetimsiz olarak toplanacağı, kurumlar ve kuralların yok sayılacağı yeni yönetim şeklinin ülke ekonomisini ve iş ilişkilerini son derece olumsuz etkileyeceği konusunda kaygılıyız” dedi.
 
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer referanduma sunulacak olan Anayasa paketine ilişkin fikir alışverişinde bulunmaya, Anayasa değişikliği teklifi ile ilgili kaygılarını anlatmaya devam ediyor.
Dün Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Başkanı Ali Engiz ve yönetimini ziyaret eden Çakırözer, hem yeni yönetime başarılar diledi hem de Anayasa teklifine ilişkin görüş alışverişinde bulundu.
KAYGILARINI ANLATTI
Ziyareti sırasında Anayasa paketine ilişkin kaygılarını da aktaran Çakırözer, “Bu mesele parti meselesi değil, mesele Türkiye’nin bundan sonra nasıl yönetileceği meselesi. Tüm yetkilerin tek bir kişide denetimsiz olarak toplanacağı, kurumlar ve kuralların yok sayılacağı yeni yönetim şeklinin ülke ekonomisi ve iş ilişkilerini son derece olumsuz etkileyeceği konusunda kaygılıyız. O yüzden Meclis’te ‘Hayır’ dedik ve sizleri de ‘Hayır’ demeye çağırıyoruz. Her şeye tek bir kişi karar vereceği için belirsizlik hâkim olacağını, kimsenin yatırım yapmaya cesaret edemeyeceğini, ekonominin o tek kişinin kararlarına kurban edileceği düşüncesindeyiz. Ülke ekonomisine önemli katkıları olan siz iş insanlarımızın da bu kaygılarımıza duyarsız kalmayacağını, toplum için, yurttaşlarımız için sağduyu ile hareket edeceğinize inanıyoruz” dedi.
EN BÜYÜK HİZMET İŞ ve AŞ SAĞLAMAK
Sanayi, girişimci ve iş insanlarının çalışmalarına çok büyük önem verdiklerini dile getirin CHP’li Çakırözer, “ Sadece Eskişehir’imize değil Türkiye ekonomisine ve istihdamına katkı sağlayan iş insanlarımız bizler için çok değerli.  Çünkü onlar ekonomimize değerli katkılarının yanı sıra yüzlerce, binlerce yurttaşımıza iş ve aş sağlıyorlar. Bir kişinin evine ekmek götürebilmesini sağlamak hem yurttaşlar hem de ülke ekonomisi için en büyük hizmet” dedi.
TÜMSİAD’ın Eskişehir ve Türkiye ekonomisine ilişkin görüş ve beklentilerini dinlemekten memnuniyet duyduğunu dile getiren Çakırözer,  misafirperverlikleri için Dernek Başkanı Ali Engiz ve yönetimine teşekkür etti.
 
Editör: TE Bilişim