Saadet Partisi Eskişehir İl sekreteri Yaşar Saylısoy, AB konusunda 56 yıl önce Milli Görüşçülerin söylediklerinin yere geldiklerini belirtip AB’nin artık tek hedeflerinin olmadığını dile getirmeye başladıklarını söyledi.
AB bakanlığı kuranların alternatif ararken Şanghay beşlisi de olabilir diyenleren neden İslam Birliği olmasın diye düşünmediklerini belirten Saylısoy, “Ülkemiz ile de iki batıl cephede birinde yer almaya mecbur mudur? Zaman AB bir İslam ülkesini aralarına almayacaklarını göstermiştir. Çünkü gerçek özüm İslam Birliğidir.  Daha öncede dile getirdiğimiz gibi bu düşüncelerden sıyrılıp, D-8leri hayata geçirip hem ülkemizi hem de bütün İslam ülkelerin huzura kavuşturacak çalışmaları yapmak dileğimizdir” dedi.
Ne AB ne de Şanghay beşlisinin ülkemiz için bir çıkış yolu olmadığını ifade eden SP İl Sekreteri Yaşar Soylusoy şunları söyledi:
“Her ikisi ile de ekonomik imkanları kullanabilen bir dış politika yapmak, tarih dokusunu özümlemiş, herkes ile diyaloga açık, dayatmaları reddeden, kendi doğruları ile azami düzeyde hareket etmeyi kendisine ilke edinmiş bir siyaset stratejisi ortaya koymadığı müddetçe sonuç değişmeyecek ve mutlaka bir şemsiyenin altına girme tercihi yapmak durumunda kalacaktır, bu şemsiye neden ülkemiz olmasın.”
 
 
Editör: TE Bilişim