MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Genel Başkan seçilişinin 24. yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Candemir şunları söyledi; "Benim hayatım dümdüz bir ülkücü çizgidir, zigzag yoktur ki renkli olsun. Bilmiyorlardı ki, ömrümü verdiğim, 47 yılının her zerresinde bulunmaktan şeref ve onur duyduğum dâvâmı dünyevî hiçbir menfaate değişmem, değişmedim. Çünkü ben, merhum Başbuğumuzun hayat boyu yanında durmuş, feyzini Türk-İslâm'ın ruhundan alan; kapı kapı siyasi gezintiye çıkmaktansa paşa paşa ölmeyi göze alacak inanmış bir ÜLKÜCÜ'YÜM. Kim nasılsa çevresini de öyle görür. Dünya başıma yıkılsa, aç kalıp muhtaç düşsem; yine NAMERDE el açmam, yine de bu dâvâdan DÖNMEM, bu emanete leke SÜRDÜRMEM. Allah’tan korkar, Yusuf yüzlülerden utanırım..'

Dr. Devlet BAHÇELİ

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı

12 Haziran 2016

Her harfi derin bir mensubiyetin, mesûliyetin bilincin ve şuurun ürünü. Ülkücülüğü hayatının her alanına sirayet ettiren samimi bir dâvâ insanı. Var oluşunu milletine, vatanına adamış serdengeçmiş vazife insanı. Siyaseti halka hizmet etmenin bir vasıtası olarak gören bir halk insanı. Hiçbir menfi istikbâl teklifine kucak açmamış ülkesinin menfaatlerini dâima ön planda tutmuş bir DEVLET adamı. 5000 şehidin aziz hatırasını mukaddes bilip, Türk milletinin mukadderatı için tüm benliği ile var olan, varlığını vatanın varlığına adayan biri. Ruz-ı mahşerde hesap verileceğini bilen ve buna inanan maşeri vicdan ile hareket eden duruşu net, tavrı net, sözü net çizgisinde milim sapma olmayan insan olmanın hakkını layıkıyla yerine getiren biri DEVLET BAHÇELİ.. Bugün 6 Temmuz Liderimiz Devlet BAHÇELİ'nin Genel Başkan seçilişinin 24. yıldönümüdür. Başbuğumuz Alparslan TÜRKEŞ'in ebediyete irtihalinden sonra teşkilatlarımızın teveccühü ile bu mukaddes vazifeye nail olmuştur.

MHP, Türk-İslâm ülkücülüğüne hizmet yolunda sarsılmaz bir burçtur. Fikrî mihmandarlığını yaptığı ülkücü hareketin siyasete ahlâk ve edep getirdiği merkezdir. Millî meselelerimizden bîhaber kimselerin, şahsî ikbâl hırsıyla birbirini ezen müstevlilerin, zihnî çalkantılar yaşayarak veçhini fırtınaya göre tayin edenlerin değil Anadolu'nun bağrında tüten ocaklarda yetişen vatan evlâtlarının, anaların, gençlerin yuvasıdır. MHP, fikri zeminiyle siyaset üstüdür. Nizamülmülk'ün Siyasetname'sini şiar edinmiş, benimsediği 9 ışıkla gelecek dokuz bin yılın mesuliyetini yüklenmiştir. Bu ulvî vazife, memleket meselelerini aydınlatma cehdiyle parıldayan dokuz şavklı yıldızdır.

Liderimiz Devlet Bahçeli, Başbuğumuzdan sonra sancağı dâima yükselterek taşımış, adeta siyaset ekolü haline gelmiştir. Eşsiz ve engin bilgi ve fesareti ile liderlik vasfına bir de bilgeliği eklemiştir. O, özü doğru sözü doğru insicamı ile çelikten bir irade sergilemiş ülkede güveni ve huzuru tahsis ve tahkim etmiştir.

Devlet BAHÇELİ bir Liderden çok daha fazlasıdır. Bir ekoldür, bir muallimdir, bir sanatkârdır, Türklük bilinç ve şuurunun her zerresine sirayet ettiği bir dehadır. Akl-ı selim ile düşünür, kalb-i selim ile hisseder, zevk-i selim ile inşa eder.

Biz ESKİŞEHİR teşkilatı olarak tüm benliğimiz ile mihmandarı olduğunuz bu dâvâmızda sizin dâima yanınızdayız. Çünkü ESKİŞEHİR, Devlet BAHÇELİ'dir. Şanla, şerefle, gurur ve dahi kıvanç ile daha nice 24 yıllara Bilge Liderimiz..

Liderimiz sayın Devlet BAHÇELİ'nin yaşamını örnek almamız, sözlerini idrak etmemiz, Ülkücü duruşunu, insan oluşunu kendi yaşamımızla özdeşleştirmemiz temennisi ile."

Editör: TE Bilişim