Adalet Komisyonu’na çekilen cinsel istismar düzenlemesi, komisyonda yapılan oylama sonucu tasarıdan çıkarıldı. Komisyonun CHP’li üyesi Yüksel burada yaptığı konuşmada; “Son dakikada şark kurnazlığıyla bu yasayı getirmeniz, gerçekten bizim muhalefet olarak, güvenimizi tamamen sarstı” dedi.
 
Çocuklara yönelik cinsel istismar cezalarını düzenleyen, erken yaşta evlilikleri normalleştiren, yasayı istismar edecek bir çok tecavüzcüyü aklayacak olan AKP önerisi, TBMM Adalet Komisyonu’nda yapılan görüşme sonrası tasarıdan çıkarıldı. CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel komisyonda yaptığı konuşmada AKP’yi eleştirdi. Yüksel; “Komisyonda, CMK görüşmeleri boyunca, büyük bir anlayış ve hoşgörü ile çalıştık. Oralarda konuşuldu mu bu geçici maddeye eklenen cinsel istismar? Konuşulmadı. Genel Kurul görüşmeleri dahil muhalefetin toplam 12 tane önergesini kabul ettiniz. Ben bunu Adalet Komisyonu’nun bir başarısı olarak görüyor, sizlere teşekkür konuşması hazırlığı yapıyorken; gecenin sonunda bu öneriyi sundunuz. Son dakikada şark kurnazlığıyla bu yasayı getirmeniz gerçekten bizim muhalefet olarak güvenimizi tamamen sarstı. Ben bundan sonraki Adalet Komisyonu toplantılarında buradaki üyelerin, Sayın Bakanın, Sayın Komisyon Başkanının bize verdiği sözlere uyup uymayacağıyla ilgili ileride gerçekten çok büyük tereddüt içerisindeyim” dedi.
 
SIRTINIZI DÖNDÜNÜZ
 
AKP’nin vatandaşa ve toplumsal muhalefete sırtını döndüğünü, saraydan gelen talimat ile tasarıyı geri çektiğini dile getiren CHP’li Yüksel; “Yapmayın, bunun altında kalırsınız; bunun siyasi ve vicdani sorumluluğunu kaldıramazsınız dedim. Beş gün toplumsal muhalefet, milletvekilleri açıklama üstüne açıklama yaptı, bir geri adım atmadınız, 10’dan fazla ‘geri çekmeyeceğiz’ açıklaması yaptınız, bir gece yarısı saraydan talimat geldi, sabahleyin geri çektiniz. AKP’ye oy verenler de dâhil bütün millet ayaktayken onların tepkilerine kulak tıkayıp da sadece bir kişinin iradesine uygun iş yapmak ne kadar doğru? Biz yasal düzenlemeleri milletin isteklerine göre nasıl düzenleyeceğiz?” diye konuştu.
 
YOK ÖYLE BİR DÜNYA
 
Tasarının çocuk istismarına ve tecavüzcülere yönelik af içerdiğini dile getiren Yüksel; “Çok isabetli bir iş yapıyorsunuz bunu geri çekerek. Yurt dışında kaçak olan ya da cezaevinde olan 12 yaşında, 10 yaşında çocuğa tecavüz etmiş olan adam, çocuk evlilik yaşına geldiğinde cebirle, hileyle, ailesine baskı ve tehditle ya da para vererek evliliğe ikna ederse ceza almayacak. Yok böyle bir dünya, yok böyle bir dünya” dedi.
 
Editör: TE Bilişim