Ülke gündemine oturan Sedat Peker’in açıklamaları sonrasında muhalefet partilerinin ne yapacağı sorusunu yanıtlayan CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü “Biz Millet İttifakı olarak bir mafya liderinin açıklamalarını dikkate alarak cevap vermiyoruz, bunun muhatapları iktidardır, bu ülkenin savcıları vardır, biz görevlileri göreve davet ediyoruz, suç duyurusunda bulunmaksızın bir tweet için bir çok insan gece yarısı evlerinden alınıyorsa, görevlilerin kendiliğinden harekete geçmesi gerekir” dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu ile birlikte İYİ Parti Eskişehir il örgütünü ziyaret etti. Süllü’yü İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Mehmet Ektaş ve çok sayıda partili karşıladı. Ziyarette basın mensupları ile buluşan milletvekilleri Süllü ve Kabukçuoğlu ve İl Başkanı Ektaş gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Milet ittifakının millete hizmet etme notasında Atatürk ilkelerine ve kurucu ilkeler inanan bir ortaklıkla kurulduğunu aktaran İYİ Parti İl Başkanı Ektaş, bu ittifakı bozmaya çalışanların karşılık bulamadığını ittifakın her geçen gün güven bağını sağlamlaştırdığını ifade etti. İl Başkanı Ektaş ise, AK Parti 18 yıllık iktidarında pek çok alanda vatandaşı memnun edecek bir gelişim kaydedemedi ve en son yapılan mutluluk ve refah endeksinde Türkiye 108’inci sırada yer aldı. Biz toplumda oluşan helalleşme sandıkta olur anlayışı içinde bugüne kadar verilemeyen 128 milyar doların hesabını sormak için bir hashtag başlattık ve il binamıza 128 numaralı bir sandık koyduk” diye konuştu

GİDİCİ OLANLAR HELALLİK İSTER

CHP Eskişehir Milletvekili Süllü ise, İYİ Parti Eskişehir camiasına teşekkür ederek, ülke çıkarları için ortak bir ittifak içinde olduklarını belirtti ve şunları söyledi: “Bu birlikteliği güzel günleri inşa etmek adına sürdürmeyi amaçlıyoruz. Ne esnaf ne çiftçi ne emekçi hükümetin beklediği helalliği verme taraftarı değil, gidici olanlar helallik ister, vatandaşın da hesaplaşmayı sandıkta yapacağı açıktır. Bizler de uyum içinde çalışarak sergilediğimiz başarıyı sürdürmek istiyoruz.  Millet ittifakı milletvekilleri olarak mecliste vatandaşın taleplerini dile getiriyoruz.”

SANKİ BUNLAR GÜNEY AMERİKA’DA OLUYOR!

İYİ Parti Milletvekili Kabukçuoğlu ise, ülkenin içinde bulunduğu yoksulluk ve yolsuzluk iddialarına dikkat çekti. “Eskişehir en az yatırım alan illerden biri Eskişehir’in önemli sorunlarını gündeme getiriyoruz ancak hiçbir adım atılmıyor” diye konuşan Kabukçuoğlu Millet İttifakı olarak ortak görüşlerinin ülkede yolsuzluğun bitmesi ve ülkenin kalkınması olduğunu belirtti. Kabukçuoğlu, son günlerde Sedat Peker’in açıklamalarının ülke gündemine oturduğunu ifade ederek, “Bu açıklamaların bir ucu bakana bir ucu emniyete bir ucu askeriyeye çıkıyor, sanki bu anlatılanlar Güney Amerika’nın bir köşesindeki bir ülkede gerçekleşiyor. Bu konularda hiç bir açıklama yapılmıyor ancak millet her şeyin farkında, artık bu iş idare edilebilir olmaktan çıkmıştır, bu temizleyecek olan tek şey erken seçimdir. AK Parti en kısa zamanda erken seçime gitmelidir, biz biliyoruz ki millet ittifakının oyları giderek artmaktadır” diye konuştu.

SEDAT PEKER’İN AÇIKLAMALARI…

Gazetecilerin son günlerde ülke gündeminin en önemli konularından biri olan Sedat Peker’in açıklamaları sonrasında muhalefet olarak ne yapacakları sorusunu yanıtlayan Milletvekili Jale Nur Süllü, “Biz Millet İttifakı olarak bir mafya liderinin açıklamalarını dikkate alarak cevap vermiyoruz bunun muhatapları iktidardır bu ülkenin savcıları var, biz görevlileri göreve davet ediyoruz, suç duyurusunda bulunmaksızın bir tweet için bir çok insan gece yarısı evlerinden alınıyorsa, görevlilerin kendiliğinden harekete geçmesi gerekir, ancak hiçbir şey yapılmıyor genel merkezimiz süreci takip ediyor ancak bununla ilgili çalışma yapacak kişiler bizler değiliz, yargının görevini yerine getirmesi gerekir” ifadelerini kullandı. Kabukçuoğlu ise; “Bu açıklamaların nereye gideceğini tam olarak bilmiyoruz, hükümetin bunun üstüne gitmesi gerekir, biz de süreci takip ediyoruz bu açıklamalar bittiğinde sınırları anlaşılmış olacak, bu işin muhatabı savcılardır, ancak bir gün gelecek hepimiz tüm bilgileri öğrenmiş olacağız ve bununla ilgili harekete geçeceğiz” şeklinde konuştu. Peker’in açıklamalarının Bakan Süleyman Soylu’ya kadar ulaşmasının olayın vehametini ortaya koyduğunu belirten İl Başkanı Ektaş, “Biz de İYİ Parti olarak iddiaların hiçbir korkuya yer vermeksizin araştırılması ve sorumluların gerekli cezaları alması bakımından Soylu’nun istifa etmesi gerektiğini açıkladık” dedi.  

Editör: TE Bilişim