Milliyetçi Hareket Partisi Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, vefatının 700’üncü yılında büyük tasavvuf ve halk şairi Yunus Emre’yi kabri anarak açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı tarafından 2021 yılının "Yunus Emre ve Türkçe Yılı" ilan edilmesi münasebetiyle Mihalıççık’da düzenlenen anma törenine Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum, Mihalıççık Kaymakamı Mehmet Buğra Katırcı ve Beylikova Kaymakamı Hakan Başoğlu ile birlikte katılan ve bölgedeki ailelere Yunus aşı dağıtan Milletvekili Sazak daha sonrasında sosyal medya hesaplarından açıklamalarda bulundu.    

Açıklamasında Türk bilgini Yunus’u rahmetle andığının altını çizen MHP’li Sazak, “unutmamalıyız ki, Yunus bizdir, bizdendir. Bu toprakların tohumu, bu toprağın yetiştirdiği nadide bir filizdir” dedi. Yunus Emre’nin “Mağrur olma Beni Âdem! / Ölmemeğe çaren mi var? / Yakası yok ak gömleği / Giymemeğe çaren mi var?” dörtlüğüne de yer veren Milletvekili Sazak yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Vefatının 700. senesinde büyük Türk bilgini Türkmen Kocası Yunus’u rahmetle anıyor, bize bıraktığı kültür, düşünce ve gönül mirasını taşıyabilmeyi, taşıyabilecek nesiller yetiştirmeyi hedef ve umut ediyoruz. Unutmamalıyız ki, Yunus bizdir, bizdendir. Bu toprakların tohumu, bu toprağın yetiştirdiği nadide bir filizdir. 700 yıl gönülde yeşermeye devam eden Yunus ile birlikte bu topraklar yeşerecek nice fidanlara sahiptir.”

Editör: TE Bilişim