MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, Eskişehir H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda gerçekleşen intihar girişimini meclis gündemine taşıdı ve Adalet Bakanı Abdülhamit GÜL tarafından cevaplandırılmak üzere soru önergesi sundu. 

TİTİZLİKLE TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

MHP’li Sazak, soru önergesinde “Eskişehir H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda gerçekleşen intihar girişimi sonucunda 17 yaşındaki Veli Ersoy hayatını kaybetmiştir. Bu vaka nedeniyle cezaevlerinde mevcut bulunan hükümlülerin ruh sağlığı ve cezaevlerinin iç güvenliğinin önemi kamuoyunun gündemindedir” sözleri ile Veli Ersoy’un ölümüne dair yürütülecek adli ve idari sürecin titizlikle takipçisi olacağını belirtti.

MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak’ın bu kapsamda Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e yönettiği sorular şu şekilde;

  1. Son 5 yılda ceza infaz kurumlarında kayıtlara geçen intihar girişimi vakası sayısı kaçtır?
  2. Bu sayının önceki 5 yıla oranı nedir?
  3. Cezaevi görevlileri, adli ve idari makamların cezaevlerindeki iç güvenliği sağlanması ve korunması hususunda bilinç yaratılması amacıyla planlanan veya uygulanan bir çalışma hâlihazırda bulunmakta mıdır?
  4. Tutuklu ve hükümlülerin cezaevinde bulundukları süre içerisinde ıslah edilip topluma kazandırılmak adına ruh sağlıklarını destekleyici rehabilitasyon çalışmaları yapılmakta mıdır? Yapılıyor ise gerçekleşen uygulama nedir?
  5. Tutuklu ve hükümlüler aynı koğuşlarda tutulmakta mıdır veya ortak alanlar birlikte kullanımları, temasları söz konusu mudur? Söz konusu temas var ise güvenlik, psikolojik ve sosyal açıdan bu durum hakkında değerlendirmeniz var mıdır? 
Editör: TE Bilişim