MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak üstün zekalı çocukların yaşadıkları zorlukları “her üstün zekalı ve yetenekli öğrenci için yeteneğine uygun hız ve derinlikte, öğrencinin temel bilgi ve becerisi dikkate alınarak bireyselleştirilmiş ve zenginleştirilmiş eğitim programı düzenlemeleri yönetmeliklerin geliştirilmesi hususunda çalışmalar yapılması gerekteği malumlarınızdır” ifadeleri ile TBMM gündemine taşıdı.

Bu kapsamda Sazak, yanıtlaması için Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a aşağıdaki soruları sordu:

Üstün zekâlı ve yetenekli çocuklara ulaşmak, tespit etmek ve eğitimlerine yön vermek konusunda ülkemizde sıkıntılar yaşandığını düşünüyor musunuz? Düşünüyorsanız bu sıkıntıları aşmak için ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?

Üstün zekâlı ve yetenekli bireyler için her okulda destek eğitim odalarının aktif hale getirilmesi ve yetiştirilmesi için öğretmenlerin bu odalarda görev yapmasının sağlanması konusunda bir çalışma yapılmakta mıdır?

Üstün yeteneklilerin ülkenin sorun ve ihtiyaçlarını belirleyip bunların çözümüne yönelik projelerin geliştirilmesi için Bakanlığınız tarafından uygun ortam ve fırsat sağlanmakta mıdır?

Yüksek Öğrenim Kurumu ile eşgüdümlü olarak yükseköğrenim kurumlarının eğitim fakültelerine yeteri kadar üstün zekâlılar öğretmenliği açılıp nitelikli eğitimler verilmesi için çalışmalar yapılmakta mıdır? Yapılmaktaysa mezkûr çalışmalar nelerdir?

Bakanlığınız tarafından sertifika programları düzenleyerek özel çocukların eğitimini gerçekleştirecek eğitim liderleri yetişmesi için planlama yapılmakta mıdır?

Bakanlığınız tarafından bilim sanat merkezlerinin kalitelerinin arttırılması ile ilgili neler yapmaktadır?

Editör: TE Bilişim